100 milliós bírságot vetettek ki budapesti és a Pest megyei fogyasztóvédelmi ellenőrök

100 milliós bírságot vetettek ki  budapesti és a Pest megyei fogyasztóvédelmi ellenőrök
Közös sajtótájékoztatót tartott dr. Pesti Imre, Budapest Főváros Kormánymegbízottja, valamint dr. Tarnai Richárd, Pest Megye Kormánymegbízottja 2012. október 10-én, ahol a Fogyasztóvédelmi Felügyelőségek vizsgálatának eredményeiről számltak be.


Az eseményen jelen volt még Albert Ildikó. a PMKH Fogyasztóvédelmi Felügyelőség Igazgatója, valamint Dr. Bobál Pál, a Budapest Főváros Kormányhivatalának Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének felügyelőség-vezetője is. Dr. Pesti Imre tájékoztatása szerint 2010 év vége óta folyamatosan végeznek fogyasztóvédelmi ellenőrzéseket és tájékoztatják a közvéleményt arról, hogy a különböző vendéglátó egységek, élelmiszer láncok milyen mértékben szolgálják a lakosság érdekeit, illetve hogy van-e valamilyen különbség a Magyarországon forgalmazott és a külföldön forgalmazott áruk között.Közös sajtótájékoztatót tartott dr. Pesti Imre, Budapest Főváros Kormánymegbízottja, valamint dr. Tarnai Richárd, Pest Megye Kormánymegbízottja


2012.január 1-e óta a Pest Megyei Kormányhivatallal szorosan együttműködve végzi ezeket a vizsgálatokat a Budapest Főváros Kormányhivatalának Fogyasztóvédelmi Felügyelősége, de szükséges volt bevonni a rendőrséget és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is.  Az elmúlt időszakban 200 ellenőrzést végeztek közösen, amelynek során 132 egységet vizsgáltak, amelyek közül 91-ben találtak szabálytalanságot. Ez a szám dr. Pesti Imre szerint is rendkívül magas, és szomorúan állapította meg, hogy az elmúlt évekhez képest kicsi romlást is tapasztaltak.

Dr. Pesti Imre


Dr. Pesti Imre, Budapest Főváros Kormánymegbízottja szerint a bírságoknak van visszatartó ereje


A tapasztalt hiányosságok következtében mintegy 100 milliós bírságot vetettünk ki - összegezte dr.Pesti Imre. És mint megtudtuk, a tapasztalatok alapján a bírságok kiszabásának pedig visszatartó ereje is van. A két kormányhivatal eltökélt abban, hogy ezeket a vizsgálatokat folyamatosan végezze, és amennyiben súlyos szabálytalanságot talál, élni fog azzal a lehetőséggel, hogy azt az egységet bezárja.


MCOnet