A 4-es metró építkezése nagyon jó készültségi fokban van - interjú Dr. Pesti Imrével

A 4-es metró építkezése nagyon jó készültségi fokban van - interjú Dr. Pesti Imrével

Dr. Pesti Imre, Budapest Főváros Kormányhivatalának vezetője a 4-es metró építésével kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót, amelyet követően interjújában az aktuális állapotokat elemezte.Interjú Dr. Pesti Imre kormánymegbízottalA kormány döntése értelmében 4-es metró engedélyeztetési eljárásáért a kormányhivatal, illetve a kormánymegbízott a felelős. Ezért végigjártam a a metrót, hogy vajon milyen állapotban van, és megfelelő ütemben zajlanak-e az engedélyeztetési eljárások - kezdte interjúját Dr. Pesti Imre.


Budapest Főváros Kormánymegbízottja, Dr. Pesti Imre

Szilveszter előtt egy nappal Dr. Pesti Imre végigjárta mind a 10 metróállomást

Azt tapasztaltam, hogy az építkezés nagyon jó készültségi fokban van: 8 állomsnak a mélyben és a felszínen minden engedélye megvan, beleértve a közúti, illetve a vízügyi engedélyeket is. A maradék 2 metróállomásnak hamarosan kezdődik az engedélyezési folyamata, január közepéig-végéig az is be fog fejeződni.

Dr. Pesti Imre,

Dr. Pesti Imre, Budapest Főváros Kormányhivatalának vezetője a 4-es metró építésével kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót


Megerősítette: az építkezéshez tartozó valamennyi használatba vételi engedély 2014.elején kiadásra kerül. Ami az üzemeltetést illeti: jelenleg egy sötét üzem zajlik janiár 15-ig, ha semmi probléma nem lesz akkor kezdődhet a két hónapos tesztüzem. Ez március 20-ára várhatóan azt eredményezi, hogy a 4-es metró átadható lesz.


MCOnet