A Jó Állam létrehozásában jeleskedik Budapest Főváros Kormányhivatala - interjú Pesti Imrével

A Jó Állam létrehozásában jeleskedik Budapest Főváros Kormányhivatala - interjú Pesti Imrével
Budapest Főváros Kormányhvatalának vezetője, Dr. Pesti Imre annak kapcsán nyilatkozott munkatársunknak, hogy a kormányhivatalban rendezték meg az 'Életünk Budapesten Konferenciát'.


Interjú Dr. Pesti Imre kormánymegbízottal


A kormánymegbízott elmondta: Budapest Főváros Kormányhivatalának terheltsége 30 százalékkal nagyobb, mint más kormányhivatalé. A mértéket érzékeltetve megemlítette, hogy mintegy 5,1 millió ember került kapcsolatba a fővárosi kormányhviatallal, és mintegy 3,4 millió ember fordult meg a hivatalban. A várakozási idő nem volt több 15-20 percnél, és 5 perc alatt mindenki el tudta intézni az ügyeit. Ez is mutatja azt a célt, ami szeretnénk elérni: hogy a polgárok gyorsan, empatikusan tudják ügyeiket intézni.


Dr. Pesti Imre,


A rendezvénnyel kapcsolatban sajtótájékoztatót tartott Dr. Pesti Imre, Budapest főváros kormánymegbízottja, valamint Dr. György István, Budapest városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese


Hangsúlyozta: mintegy 54 kiemelt nagyprojekt zajlik Budapesten, amelyek óriási feladatot rónak a Kormányhivatalra. Külön kiemelte a metró beuházását, amelynek kapcsán több mint 1000 határozatot kellett hozni - ez is jelzi, hogy milyen hatalmas munka volt az, amelyet hibátlanul és pontosan elvégzett Budapest Főváros Kormányhvatala - nyilatkozta Pesti Imre, aki megerősítette: a követkető kormányzati ciklusban is igyekeznek szolgálni az állampolgárokat a kormányhivatalok, ha elnyerik a polgárok bizalmát.


MCOnet