A kerületi hivatalvezetőket készítette fel dr. Pesti Imre fővárosi kormánymegbízott

A kerületi hivatalvezetőket készítette fel dr. Pesti Imre fővárosi kormánymegbízott

December 17-én kinevezték a járási hivatalvezetőket. Dr. Pesti Imre fővárosi kormánymegbízott a közös munkára való felkészülés jegyében hívta össze másnap a kerületi hivatalvezetőket.
Január 1-jével a közigazgatási reform harmadik szakasza kezdődik meg azzal, hogy a fővárosban 23 kerületi hivatal alakul ki Budapest Főváros Kormányhivatalának kirendeltségeiként.


Az újonnan kinevezett hivatalvezetők az általános tájékoztatást és eligazítást kiegészítve egy „induló csomagot” kaptak a kormányhivataltól, mely többek között szabályzatokat, hatósági anyagokat valamint jelentés- leltár- és ügyrendmintát tartalmaz, melyek tanulmányozásával a vezetők megkezdhetik felkészülésüket új feladataik ellátására.

kerületi járási hivatalvezetők

Dr. Pesti Imre fővárosi kormánymegbízott a közös munkára való felkészülés jegyében hívta össze másnap a kerületi hivatalvezetőketA fővárosban jelenleg négy kormányablak működik, de számuk jelentősen megnő az ott elintézhető feladatokkal együtt.  2013 januárjától a budapestiek elsősorban az okmányirodákban kerülnek majd kapcsolatba a fővárosi kerületi hivatalokkal. Az állampolgárok dolgát nagyban megkönnyíti majd, hogy az okmányirodák ügyfélfogadási módja egységesül, méghozzá az ügyfelek számára legkedvezőbb ügyintézési gyakorlat fog megvalósulni. Az okmányirodák a már jól megszokott helyükön maradnak. Kivételt jelent ebben a XII., a XIII., a XV. és a XXI. kerület, ahol is az irodák az állampolgárok számára könnyen megközelíthető, új helyre költöznek. Budapesten folyamatosan vezetjük be a kétműszakos ügyfélfogadási rendszert március végéig, ahol az állampolgárok este 8 óráig intézhetik ügyeiket, valamint minden irodában megvalósul majd az okmányirodai tevékenységgel kapcsolatos pénzbefizetés.

-kt-