A két kormányhivatal együttműködésének fél év alatt kézzelfogható ereménye lett

A két kormányhivatal együttműködésének fél év alatt kézzelfogható ereménye   lett

Együttműködésben ellenőriztek a fővárosi és Pest megyei és kormányhivatalok szakemberei. Ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót  dr. Tarnai Richárd, Pest Megye Kormánymegbízottja, és dr. Pesti Imre, Budapest Főváros Kormánymegbízottja.

Dr. Tarnai Richárd, Pest Megye Kormánymegbízottja főként az alkohol és dohánytermékek témakörében fejtette ki a tapasztalatokat. Tavasszal még 71%-os kifogásolási arányt jegyeztek fel etéren, ami azt jelenti, hogy 100 esetből 71 alkalommal szolgáltak ki fiatalkorúakat dohány-, illetve alkoholos termékekkel. Ezekre a törvénysértésekre próbavásárlások alkalmával derül fény. Az idegenformali főszerzonra ez az arány 31%-ra csökkent. A két kormányhivatal együttműködésének, az együttes ellenőrzésnek tehát már fél év alatt kézzelfogható ereményei születtek.Dr. Tarnai Richárd, Pest Megye Kormánymegbízottja főként az alkohol és dohánytermékek témakörében fejtette ki a tapasztalatokat


Ez az együttműködés fokozatosan alakult ki - tudtuk meg Dr. Tarnai Richárdtól. 2011 májusában Pest megyében elhatározták, hogy az addig külön-külön működő szakigazgatási szervek együttesen fognak fellépni az ilyen esetekben. Az elmúlt másfél év alatt kialakult ez az együttműködés, ráadásul azóta egy épületbe is költöztek az érintett a szervek. Most egy következő lépcsőfok következett, amikor Budapest Főváros Kormányhivatalával közösen ellenőriztek.

0-18_20121010220924_29.jpg


Közös sajtótájékoztatót tartott dr. Pesti Imre, Budapest Főváros Kormánymegbízottja, valamint dr. Tarnai Richárd, Pest Megye Kormánymegbízottja


Minden Budapest Fővárosban vagy Pest megyében lakó épsége, egészsége fontos. A hivatalok pedig az itt élők szolgálatában dolgoznak, ezért mindenhol, ahol egészségre ártalmas, netán életveszélyes terméket hoznak forgalomba, ott a lehető legnagyobb szigorral fognak lecsapni - hangzott el a sajtótájékoztatón.