'A magyar védőnői szolgálat igazi hungarikum'

'A magyar védőnői szolgálat igazi hungarikum'

A Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Szakigazgatási Szervénél megtartott tájékoztatón Dr. Pesti Imre fővárosi kormánymegbízott mondott köszöntőt.


A tájékoztatón Dr. Pesti Imre fővárosi kormánymegbízott mondott köszöntőt


Egy országjárás utolsó állomásaként 2013.szeptember 24-én Budapesten került sor a védőkőnnel való találkozóra. Pesti Imre köszöntő beszédében megemlítette a szeptember 14-én megrendezésre került Magyar Értékek Napját, amelynek keretén belül a hungarikumok is bemutatásra kerültek. "A magyar védőnői szolgálat mindenféleképpen hungarikum, amelyre büszkék lehetünk " - tette hozzá a kormánymebízott, majd a védőnői szolgálat munkájával kapcsolatban kiemelte: az új kihívásokhoz alkalmazkodni kell, de felhívta a figyelmet arra is, hogy a mai világban már nem csak aktívnak, de proaktívnak kell lenni! Végezetül Dr. Pesti Imre megköszönte a védőnők áldozatos munkáját.

Dr. Pesti Imre kormánymegbízott

"A magyar védőnői szolgálat mindenféleképpen hungarikum, amelyre büszkék lehetünk " - mondta Dr. Pesti Imre kormánymegbízott


Ezt követően Dr. Homor Zsuzsanna fővárosi és megyei tisztifőorvos előadását hallgathatták meg a jelenlévők a népegészségügyi intézményrendszer és a Védőnői Szolgálat kapcsolatáról.  Őt követte Gulyásné Kedves Magdolna fővárosi és megyei vezető védőnő, aki a védőnői szolgálat jelenéről beszélt, végül  Bábiné Szottfried Gabriella miniszteri biztos adott tájékoztatást a szolgálat jövőjéről.


A Védőnői Szolgálat megújul


A Védőnői Szolgálat megújulásával kapcsolatos fővárosi tájékoztató a Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Szakigazgatási SzervénélA Kormány kiemelt feladatának tekinti a Védőnői Szolgálat megújítását, a rendszerben való egyenlőtlenségek ellensúlyozását és a hiányosságok pótlását. Ennek érdekében tervezi a rugalmas és részmunkaidős foglalkoztatás lehetőségének bevezetését, a védőnői képzésben történő speciális továbbképzési lehetőségek kidolgozását, az Országos Védőnői Szolgálat létrehozását, és a jelenlegi finanszírozásban tapasztalt aránytalanságok kiegyenlítését.Dr. Homor Zsuzsanna fővárosi és megyei tisztifőorvos előadása a népegészségügyi intézményrendszer és a Védőnői Szolgálat kapcsolatáról
Gulyásné Kedves Magdolna fővárosi és megyei vezető védőnő előadása a védőnői szolgálat jelenéről
Bábiné Szottfried Gabriella miniszteri biztos tájékoztatása a szolgálat jövőjéről
MCOnet