Az álláskeresők és a munkaadók számára is fontosak az Állásbörzék - interjú Bálint Istvánnal (Nemzeti Munkaügyi Hivatal)

Az álláskeresők és a munkaadók számára is fontosak az Állásbörzék - interjú Bálint Istvánnal (Nemzeti Munkaügyi Hivatal)

Bálint István, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal foglalkoztatási főigazgató helyettese adott interjút munkatársunknak a Nemzeti Munkaügyi Hivatal és a Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központ Pályaorientációs és Állásbörzéjével kapcsolatban.


Interjú Bálint Istvánnal, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal foglalkoztatási főigazgató helyettesével

Egy ilyen rendezvénynek alapvetően mindig kettős célja van. Egyrészt megpróbáljuk bemutatni azokat a szolgáltatásokat és támogatásokat, amelyekkel az álláskeresők és a munkaadók rendelkezésére állunk - kezdte interjúját a Nemzeti Munkaügyi Hivatal foglalkoztatási főigazgató helyettese.

Pesti Imre

A pályaválasztás, pályamódosítás előtt állók komplex pályaorientációs tanácsadást vehetnek igénybe a rendezvényen, amelyet Dr.Pesti Imre kormánymegbízott is megtisztelt a jelenlétével

Nagyon fontos tehát, hogy ilyen események alkalmával bemutassuk mindazt, ami segítheti az elhelyezkedést és a munkahely megtartását. Az a cél, hogy a rendezvényeket követően bejöjjenek az érdeklődők a Munkaügyi Központokba ahol bővebb információt kaphatnak a szolgáltatásokról és a támogatásokról - tette hozzá Bálint István.

 Állásbörzék

A börzén bemutatták azokat a szolgáltatásokat és támogatásokat, amelyekkel az álláskeresők és a munkaadók rendelkezésére áll a Nemzeti Munkaügyi Hivatal


A másik kiemelt célja egy ilyen rendezvénynek, hogy az aktuális állásinformációkról, munkalehetőségekről tájékoztassuk az ügyfeleket, valamint összehozzuk az álláskeresőket és a munkaadókat - fejtette ki a hivatal képviselője, aki hozzátette: az ilyen állásbörzék után jellemzően nő az ügyfélforgalmuk, és felmérést is végeznek az munkaadók és a munkát keresők körében, melyek általában pozítív képet adnak.

Pályaorientációs és Állásbörze

Dr. Sára Botond Attila, Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi alpolgármestere és Komáromi Róbert, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal főigazgatója is felszólalt a  Pályaorientációs és Állásbörzén


A rendezvényen bemutatott állásokon túl abban is sokat tudunk segíteni, hogy ezekre az állásokra hogyan kell pályázni, hogyan tudjuk jól megírni az önéletajzot, vagy éppen sikeresen venni az interjút. Az év során számos állásbörzét tartunk szerte az országban, a Fővárosban ez az egyik legnagyobb ilyen rendezvény, az pedig külön öröm, hogy a Nemzeti Munkaügyi Hivatal a Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központtal közösen tudta lebonyolítani és naggyá tenni ezt a börzét - véli Bálint István.


MCOnet