Az 'Arany Alkony'-botránnyal kapcsolatban nyilatkozott Dr.Pesti Imre kormánymegbízott

Az 'Arany Alkony'-botránnyal kapcsolatban nyilatkozott Dr.Pesti Imre kormánymegbízott

Budapest Főváros Kormányhivatalának vezetője, Dr.Pesti Imre a HírTV Rájátszás című műsorában beszélt az Arany Alkony Idősotthon körül kialakult botrány részleteiről.


Gazdasági visszaélés és emberölés gyanújával nyomoz a rendőrség az Arany Alkony Bánkút utcai idősotthona körül.  A felhalmozott tetemes adósság és a visszaélések gyanúja miatt a Fővárosi Kormányhivatal megvonta a működési engedélyt a Kálvin János presbiteri missziótól, akik 2008-ban vették át az otthon működtetését.  Dr. Pesti Imre korábban úgy nyilatkozott a történtekről, hogy "a trükközésnek, az egyházi finanszírozás kijátszásának egész különleges története és tárháza mindaz, ami az Arany Alkonyban történt az elmúlt hónapok, illetve évek során".

Budapest Főváros Kormányhivatalának vezetője, Dr.Pesti Imre a HírTV Rájátszás című műsorában

 

Dr.Pesti Imre kormánymegbízottat kérdezték az Arany Alkony Idősotthon körül kialakult botrány részleteiről

 

 

A történet hátterének bonyolultságát jelzi az is, hogy az otthon jelenleg is úgy működik, hogy az ingatlan üzemeltetőjének nincs érvényes szerződése az ingatlan tulajdonosával. A hatalmas adósság pedig azért alakulhatott ki, mert a misszó korábban jóval magasabb, egyházi finanszírozással működtette az otthont, amióta viszont nem működhet hivatalosan egyházként, kisebb finanszírozással már nem tudta biztosítani a gondozottak ellátását, valamint finanszírozni a bérleti díjat - hangzott el a Rájátszásban.

Dr.Pesti Imre

 

 

Budapest Főváros Kormányhivatalának vezetője, Dr.Pesti Imre a HírTV Rájátszás című műsorában"Az otthon működését rendszeresen vizsgálta a Szociális és Gyámhivatalunk, illetve a Népegészségügyi Szakszolgálat is" - mondta a kormánymegbízott, aki szerint a talált visszaélések miatt is vonták vissza 2012.március 31-től a működési engedélyt.  Jó hír lehet azonban, hogy a 2008. előtti működtetők beadtak egy igényt, és van rá esély, hogy átveszik az otthon működtetését - nyugtatta meg az 1600 bentlakót Dr.Pesti Imre.


MCOnet