Az egészségügy megmentése nemzeti ügy

Az egészségügy megmentése nemzeti ügy
Lényegében megbénulhat az orvosi ellátás, mivel a nővérek jogosítványainak szűkítésével jelentősen nőttek az orvosok feladatai - mondta Dr. Pesti Imre, a Fidesz szakpolitikusa.
A hatékony és a gyors ellátás érdekében eddig a nővérek is beadhattak vénás injekciót, beköthettek infúziót, ám ezt nemrégiben egy rendelettel megszüntette az egészségügyi miniszter. Dr.  Pesti Imre szerint a jelenlegi döntéssel lehetetlen helyzetet teremtett az egészségügyi miniszter, ugyanis jelentősen szűkíti a nővérek jogosítványait, káoszt teremt az egészségügyben, mely lehetetlenné teszi a betegellátást.

Dr. Pesti Imre sajtótájékoztató, 2010. február 23.

Arra a felvetésre, hogy Székely Tamás nem sokkal a fideszes politikus sajtótájékoztatója előtt ígéretet tett  a jogszabály módosítására, Dr. Pesti Imre elmondta: örül, hogy a Fidesz sajtótájékoztatójának hírére megértette a miniszter, hogy az intézkedés nem maradhat fenn.

Dr. Pesti Imre elmondta: a Fidesz számára érthetetlen, hogy miként hozhatott olyan döntést a minisztérium, hogy úgy veszi el a nővérektől bizonyos tevékenységek végzésének jogát úgy, hogy nem biztosítja a szükséges vizsga megszervezését, így a nővérek nem tudnak segíteni az orvosoknak, de a szükséges vizsgát sem tehetik le, mert nincs még kész az ide vonatkozó jogszabály.

Pesti Imre, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa

Dr. Pesti Imre, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa

A Fidesz szerint a jogosítványok kiszélesítésére van szükség, így javítani lehetne az egészségügyi dolgozók helyzetén. Pesti Imre hangsúlyozta: még Rácz Jenő, a Gyurcsány kormány minisztere szerint is betarthatatlan a rendeletet, s hangsúlyozta, hogy az egészségügy szenvedte el a legnagyobb elvonást az elmúlt időszakban.

(Forrás: fidesz.hu)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-