Az egészségügy stratégia, húzóágazat!

Az egészségügy stratégia, húzóágazat!
„Az egészségügy jelene és jövője” címmel tartottak választási fórumot csütörtök délután Nyírbátorban a Kulturális Központ Tükörtermében.
A fórum házigazdája Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje volt. A meghívott vendég pedig Dr. Pesti Imre Fideszes országgyűlési képviselő, az Egészségügyi Bizottság tagja.

A fórum házigazdája Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő

A fórum házigazdája Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje volt


- A FIDESZ programjában két kiemelendő dolog található: Az egyik, hogy a FIDESZ az egészségügyet stratégiai ágazatként kezeli, húzóágazatként. Magyarország gazdasági válságból való kilábalásnak egyik feltétele, hogy az egészségügybe forrásokat tegyünk. Ez egy teljesen új, teljesen más szemlélet. Az egészségügynek nem a maradvány el alapján legyen finanszírozva, hanem úgy, mint, ahogy egy stratégiai ágazatot kell finanszírozni.

Választási Fórum

A lakossági fórumra sok érdeklődő látogatott el


A másik, hogy fel fogják mérni milyenek a szükségletek egy-egy megyében. A szükségletekhez milyen kapacitások, és ahhoz milyen források kellenek. Elfogadhatatlan, hogy az ország egyes részein dupla annyi jusson az ellátásra, mint az ország más részein. Kelet-Magyarországon nagyon sok a beteg ember, a várható élettartam alacsony, mégis a legkevesebb forrás ide jut. Ez nem csak tisztességtelen, embertelen, hanem gazdasági szempontok szerint sem megengedhető.

Pesti Imre

A meghívott vendég Dr. Pesti Imre Fideszes országgyűlési képviselő, az Egészségügyi Bizottság tagja volt


Van néhány kórház a környéken amelyek jó színvonalú ellátást biztosítanak. Nyíregyháza nem csak súlyponti kórház, hanem a pólus programban is szereplő intézmény. Van a megyében sok olyan intézmény, amelyek az egészségügyi ellátást biztosítani tudják. A jövőben fontos az intézmények közötti együttműködés, mert az együttműködésből új források fognak teremtődni, amelyek tovább tudják emelni az ellátás színvonalát. – mondta el portálunknak Dr. Pesti Imre Fideszes országgyűlési képviselő, az Egészségügyi Bizottság tagja.

Szöveg és fotó: korij


Dr.Pesti Imre hírportál