Bécs és Budapest katasztrófavédelmi megállapodást kötött

Bécs és Budapest katasztrófavédelmi megállapodást kötött
Budapest katasztrófavédelmi megállapodást írt alá az osztrák fővárossal május 23-án Bécs Városházán. Az egyezséget Budapest részéről Pesti Imre, Budapest Főváros Védelmi Bizottságának elnöke, Bécs részéről Mg. Wolfgang Müller, a Magisztrátusi Igazgatóság Szervezés és Biztonság Ügykörének vezetője írta alá.


A felek megállapodtak abban, hogy a két város szorosabbra fűzi a kapcsolatait a mentés, a katasztrófavédelem valamint a válságmenedzsment területén. A keretmegállapodás lehetőséget biztosít a jövőbeni rendszeres kapcsolattartásra és információcserére, valamint közös képzések, csereprogramok és gyakorlatok megtartására.

Pesti Imre, Budapest Főváros Védelmi Bizottságának elnöke

 

Az egyezséget Budapest részéről Pesti Imre, Budapest Főváros Védelmi Bizottságának elnöke, Bécs részéről Mg. Wolfgang Müller, a Magisztrátusi Igazgatóság Szervezés és Biztonság Ügykörének vezetője írta aláA magyar delegációban Pesti Imrén kívül Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, illetve Szarka Csaba ezredes, a fővárosi védelmi bizottság titkára vett részt.Budapest Főváros Kormányhivatala


-tk-