Dr. Pesti Imre évértékelő interjúja a Rádió Orienten

Dr. Pesti Imre évértékelő interjúja a Rádió Orienten

A Rádió Orient műsorában Dr. Pesti Imre kormánymegbízott értékelte Budapest Főváros Kormányhivatalának 2013-as évét.
„A 2014-es év végére eljutunk 2500 egy ablakban intézhető ügyhöz. A 35-40 közötti kormányablak-szám maximálisan ki fogja szolgálni az ügyfelek igényeit” – mondta kormánymegbízott a kormányablakok és a járási hivatalok kapcsán, majd hozzátette: az e-ügyintézés kiépítése is folyamatos.

Szeptember 14-én rendezték a Szent István téren az első Magyar Értékek Napját. Az rendezvényen minden megye és hungarikum-gyártó megmutathatta magát. „Eddig még nem volt példa a magyar termékek összegyűjtött bemutatására. A programsorozat az első, de nem az utolsó ilyen fesztivál volt. A 2013-as évtől minden évben lesz egy nap a Bazilika előtti téren, amikor megismerhetjük a hazai értékeket.” – ígérte Pesti Imre.

Dr. Pesti Imre kormánymegbízott értékelte Budapest Főváros Kormányhivatalának 2013-as évét

 

Dr. Pesti Imre kormánymegbízott értékelte Budapest Főváros Kormányhivatalának 2013-as évét

 

 


Budapest Főváros Kormányhivatala élenjáró szerepet töltött be a 2009-ben Békés megyében megszületett Mintamenza Program országos kiterjesztésében. A kormányhivatal és az agrárkamara 2013-ban Ételben az élet címmel közösen rendezett konferenciát, melyen a kistermelők és az élelmiszergyártók együttműködését próbálta erősíteni, az élelmiszerbiztonság szempontjából is.

Budapest Főváros Kormányhivatalának az idei évében komoly feladatot jelentett a 4-es metró felszíni és földalatti létesítményeinek engedélyezése. Pesti Imre kiemelte, a tervek szerint az új metróvonalat 2014 elején adják át.

-tk-