Dr. Pesti Imre kínai delegációt vezetett körbe a Parlamentben

Dr. Pesti Imre kínai delegációt vezetett körbe a Parlamentben
Dr. Pesti Imre kormánymegbízott a Parlamentben látta vendégül Zhang Wenxiong-ot, a kínai Hunan tartomány Népi Kormányának főtanácsadóját. Az ázsiai politikus a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Juhász Tibor meghívására érkezett hazánkba tízfős delegációjával egy gazdasági megállapodás lehetséges tartalmi elemeinek áttekintése végett.
Zhang Wenxiong kifejezett kérése volt, hogy találkozzon Budapest Főváros Kormányhivatalának kormánymegbízottjával, s megkérte, mutassa be a küldöttség számára az Országház épületét.

A 70 milliós lakosú Hunan tartomány főtanácsadója a Parlament bemutatását követő beszélgetésen kifejtette; ugyan Magyarország egy kis állam, de egy országot nem szabad a területe alapján minősíteni. A valódi mérce az, hogy egy nemzet mit adott a világnak tudományos és művészeti szinten, s Magyarország kiemelkedő ebből a szempontból, vegyük csak például 16 Nobel-díjasát, Liszt Ferencet vagy Kodály Zoltánt. Elmondta továbbá, hogy hazánkkal a levegőtisztítás és a környezetvédelem területén képzel el a jövőben szoros együttműködést, s elismeréssel beszélt hazánk víztisztítási technológiájáról. Dr. Pesti Imre biztosította a kínai felet arról, hogy az együttműködési szándék kölcsönös, s terjedjen az ki ne csak környezetvédelmi, de kereskedelemi és gazdasági partnerségre egyaránt.