Dr. Pesti Imre közbenjárásával megkapta az engedélyt az M4-es metró Újbuda-központ megállója

Dr. Pesti Imre közbenjárásával megkapta az engedélyt az M4-es metró Újbuda-központ megállója

A napokban a M4-es metró Újbuda-központ állomása is megkapta a használatbavételi engedélyt a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól.

A beruházás határidőre történő befejezése érdekében Tarlós István, Budapest főpolgármestere 2013 nyarán kezdeményezte az illetékes kormányszerveknél az M4-es metró engedélyezési eljárásainak, különösen a használatbavételi engedélyek kiadásának felgyorsítását. Ennek érdekében a kormány dr. Pesti Imrét, Budapest Főváros Kormányhivatalának vezetőjét bízta meg a vonalhoz kapcsolódó hatósági engedélyezési eljárások koordinációjával.

Dr. Pesti Imre kormánymegbízott


Az új metróvonal Újbuda-központ megállója a Fehérvári út, a Bocskai út és az Október huszonharmadika utca kereszteződésében, több villamosvonal közvetlen szomszédságában található.

Tarlós István főpolgármesternek nem sokkal korábban Pesti Imre, Budapest Főváros Kormányhivatalának vezetője adta át a használatbavételi engedélyt a M4-es metró első, Bikás park állomására is.

De nem csak a felszín alatt gyorsultak fel a folyamatok, valamennyi, még be nem fejezett helyszínen jó ütemben zajlanak a felszínrendezési munkák is annak érdekében, hogy a projekt által érintett utcák, terek, és parkok ősszel, illetve jövő év elején megújulva kerüljenek vissza a fővárosiakhoz.


Forrás: Budapest Főváros Önkormányzata

-tk-