Interjú dr. Tarnai Richárddal, Pest Megye Kormánymegbízottjával a fogyasztóvédelmi együttmőködésről

Interjú dr. Tarnai Richárddal, Pest Megye Kormánymegbízottjával a fogyasztóvédelmi együttmőködésről
A szigorú jogszabályi környezet, a média figyelemfelhívó hatása, illetve a hatóságok egyre hatékonyabb és összehangoltabb fellépésének tudható be a kifogásolási arány csökkenése, amelyet tapasztalni lehet - nyilatkozta  dr. Tarnai Richárd, Pest Megye Kormánymegbízottja az után a sajtótájékoztató után, amelyet dr. Pesti Imre, Budapest Főváros Kormánymegbízottjával együtt tartott.

Elsődleges célunk a ránk bízottak, vagyis a Pest megyében élők érdekében fellépni, vagyis hogy olyan termék ne kerülhessen a magyar emberek kezébe, ami bármilyen módon az egészségének árt. Ezért együttesen lépünk fel a Budapest Főváros Kormányhivatallal annak érdekében, hogy ez ne fordulhasson elő - mondta dr. Tarnai Richárd.Interjú dr. Tarnai Richárddal, Pest Megye Kormánymegbízottjával

Az élelmiszerbiztonság területe az, ahol a legnagyobb visszaéléseket tapasztaljuk - vázolta fel  Pest Megye Kormánymegbízottja.  "Ezért is terjesztettem be egy olyan törvényjavaslatot hónapokkal ezelőtt az Országgyűlés elé, amely a legszigorúbban bünteti azokat a törvénysértőket, akik romlott ételeket juttatnak a magyar  emberek asztalára. Ezt csaknem egyhangúlag fogadta el a Parlament."

 Dr. Tarnai Richárd,

Dr. Tarnai Richárd, Pest Megye Kormánymegbízottja több példát is felhozott a szabálytalanságokra, amelyeket tapasztaltak


De a Büntető törvénykönyvben is szigorítást hajtottak végre, miszerint aki élelmiszerbiztonság tekintetében bűncselekményt követ el, most már akár szabadságvesztéssel is büntethető. A magyar emberek élete, egészsége nem játékszer, ezért lépnek fel a hatóságaink a legszigorúbb módon - hangzott el az interjúban.