Jelenleg is lopják az egészségügyet

Jelenleg is lopják az egészségügyet
Pesti Imre szerint „még most is lopják az egészségügyet" az MSZP és az SZDSZ által vezetett önkormányzatokban. Elmondta azt is, a kormány napirendjén szerepel egy új országos pszichiátriai intézmény kialakítása a korábban megszüntetett Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet helyett.
Pesti Imre elmondta, hogy az előző kormányzat alatt mintegy 300 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből; az ágazat további fejlesztése ezért csakis összehangolt munkával, a párhuzamosságok elkerülése mellett lehetséges. Pesti Imre úgy vélekedett, az egészségügyben az elmúlt években mindenütt, ahol a magántőke működött, romlott az ellátás minősége.

Szabó Zsolt (aki szintén jelen volt a tájékoztatón) elmondta, hogy a hatvani kórházban közel kétmilliárd forintos beruházást terveznek kötvénykibocsátással. Jelenleg is folyik egy 20 millió forintos informatikai szerződés előkészítése, amelyet a kórház vezetője, aki egyben a régió HospInvest-vezetője is, egy volt céges vezetőtársával fog aláírni, - tette hozzá. „Úgy néz ki, hogy kapkodó, átgondolatlan, nem a gyógyítást segítő gazdálkodás folyik Hatvanban" - hangsúlyozta Szabó Zsolt.

 

Jelenleg is lopják az egészségügyet

A kormány napirendjén szerepel egy új országos pszichiátriai intézmény kialakítása a korábban megszüntetett Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) helyett - mondta Pesti Imre


A képviselő rámutatott, hogy az OPNI bezárása után teljesen nyilvánvalóan kár érte a pszichiátriai ellátást, ami nem maradhat így. A kormányzat eltökélt, hogy valamilyen központi intézményben a pszichiátriai ellátás szakmai színvonalát megteremtsék, ez napirenden van - jelentette ki.

 

(Forrás: MNO)

Dr. Pesti Imre hírportál
*MA*