Korrek-túra Rákosmentén

Korrek-túra Rákosmentén
Dr. Pesti Imre is részt vett a Korrek-túra című rendezvényen, melyen többek között szó esett a gazdaság újjáépítéséről, az egészségügyről és az önkormányzati rendszer átalakításáról is.
A munkahelyteremtésről és az egészségügy stratégiai szerepéről beszéltek az előadók a Rákosmentén megrendezett Korrekt-túrán. „Amint feláll az új parlament, rögtön neki lehet kezdeni azoknak a feladatoknak, amelyeket az Orbán Viktornak átadott munkahelyteremtő program tartalmaz” – közölte Széles Gábor nagyvállalkozó tegnap a Korrekt-túrán, a Magyar Hírlap és az Echo Tv közös estjén.

Korrek-túra Rákosmentén

Mint mondta, nem várhatunk a multinacionális vállalatokra, mert azok az elmúlt húsz évben csupán háromszázezer embernek adtak munkát, miközben csak a rendszerváltás idején mintegy egymillió állás szűnt meg. Széles Gábor szerint az új magyar kormánynak a belkereskedelemre és a belgazdaságra kell építenie, és át kell alakítania az önkormányzati rendszert, hogy a települések saját kézbe vehessék a helyi ügyeket.

Dr. Pesti Imre, a Fidesz regionális igazgatója

Dr. Pesti Imre, a Fidesz regionális igazgatója

 

A  metróépítésre utalva kijelentette: április után most még nem sejtett óriási hiányokra derülhet fény. „A Fidesz stratégiai ágazatként kezeli majd az egészségügyet, és nagy figyelmet szentel a népegészségügynek” – jelentette ki Pesti Imre, Rákosmente fideszes országgyűlési képviselője. Mint némi iróniával hozzátette, szívesen ismertetné a szabad demokraták és az MSZP egészségügyi programját is, de abban a történelmi helyzetben vagyunk, hogy az SZDSZ megszűnt létezni, a szocialistáknak pedig nincs koherens elképzelésük az ágazatról.
Endrei Katalin, az est háziasszonya úgy mutatta be az ellenzéki erő szakpolitikusát, mint olyan embert, akinek oroszlánrésze volt abban, hogy ma is bemehetünk még egészségügyi intézményekbe, és ott megfelelő ellátást kapunk. „Csak nagyítóval lehet észrevenni az MSZP logóját a szocialisták plakátjain” – vélekedett Huth Gergely, lapunk főszerkesztő-helyettese, aki szerint szégyellik pártjukat a szocialisták jelöltjei. Kijelentette, nem az a baj a Jobbikkal, hogy indul a választáson – hiszen ehhez a demokráciában bárkinek joga van –, hanem hogy Vona Gábor már „jobban hazudik, mint Lendvai Ildikó”.

„Miközben azt mondják, hogy mindenki együtt lopott, ami nem igaz, már minden második-harmadik jobbikosról derül ki, hogy maffiózó, volt MSZMP-káder, netán gyilkos” – mutatott rá Huth Gergely. Úgy vélte, hogy a kommunista hálózat padlón van, ezért mi  után „nyolc év alatt tönkretették Magyarországot, most egy nap alatt
tönkretehetjük őket”.

(Forrás: Magyar Hírlap)

Dr. Pesti Imre hírportál

-ba-