Nagy sikerrel zárult a BFKH Munkaügyi Központ Pályaválasztási Kiállítása

Nagy sikerrel zárult a BFKH Munkaügyi Központ Pályaválasztási Kiállítása

Október 4-én és 5-én rendezett Pályaválasztási Kiállítást Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központja a Corvin Bevásárló Központban, amelyen mintegy 7 ezren vettek részt.

A kiállítás Ünnepélyes megnyitóján dr. Pesti Imre Budapest Főváros Kormánymegbízottja beszédében arra hívta fel a diákok figyelmét, hogy pályaválasztáskor meghozott döntésükben egyéni érdeklődésük találkozzon a munkaerőpiac aktuális igényeivel.

Dr. Pesti Imre

Dr. Pesti Imre Budapest Főváros Kormánymegbízottja nyitotta meg a Pályaválasztási kiállítást


A Munkaügyi Központ tájékoztatása szerint rendezvény segítséget nyújtott a pálya-, szakma- és iskolaválasztás előtt álló általános-, középfokú oktatási intézmények tanulóinak, szüleiknek, valamint a pályakorrekciót tervező felnőttek számára a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő, helyes pályadöntés meghozatalában.Október 4-én és 5-én rendezett Pályaválasztási Kiállítást Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központja

A rendezvényen mintegy hatvan fővárosi középfokú oktatási intézmény, valamint a Munkaügyi Központ és annak partnerszervei (pl. Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet és a Kontakt Alapítvány) adtak tájékoztatást a szakképzési lehetőségekről, a hiányszakmákról.

O rendezett Pályaválasztási kiállítást

Mintegy hétezer látogató vett részt a BFKH Munkaügyi Központ Pályaválasztási Kiállításán


A két nap alatt az intézmények látványos, gyakorlatias bemutatók keretében népszerűsítették az iskolájukban oktatott szakmákat, és lehetőség szerint kipróbálási lehetőséget is nyújtottak az érdeklődők számára. A szervezők online tanácsadói kérdőívekkel és hasznos programokkal várták a kilátogatókat október 4-én és 5-én.


MCOnet