Pesti Imre: A Budapesti Kormányhivatal kifejezetten nyitott a fiatalok irányába

Pesti Imre: A Budapesti Kormányhivatal kifejezetten nyitott a fiatalok irányába

Első alkalommal szerveznek nyílt napot a Kormányhivatalok - mondta Dr. Pesti Imre kormánymegbízott a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által november 28-ra meghirdetett Hivatalok Napja programjának kapcsán.


Dr. Pesti Imre kormánymegbízott sajtótájékoztatója a Hivatalok napja program kapcsán


A Hivatalok napja elnevezésű egész napos országos eseményen a megyei és fővárosi kormányhivatalok a kormánymegbízottak vezetésével szeretnék bebizonyítani, hogy a hivatali élet valójában sokrétű és sokszínű.  "Ennek keretében Budapest valamennyi lakosát invitáljuk a Kormányhivatalba, ahol megismerheti a működését, megismerkedhet az itt dolgozókkal reggel 8-tól este 8-ig" - mondta a sajtótájékoztatón Dr. Pesti Imre.

Dr. Pesti Imre kormánymegbízott


Dr. Pesti Imre:  Budapest valamennyi lakosát invitáljuk a Kormányhivatalba


A kormányhivatal kifejezetten nyitott a fiatalok irányába.  Ez abból is látszik, hogy a november 28-i programok részben a pályaválasztás előtt álló középiskolásoknak szólnak. A nyílt nap lehetőséget ad nekik, hogy betekintsenek a közigazgatás mindennapjaiba, rendkívüli tanóra keretében megismerkedjenek az egyes kormányhivatali egységek munkájával. A rendhagyó osztályfőnöki órát Budapest Főváros Kormányhivatalában Dr. Pesti Imre kormánymegbízott nyitotta meg. Ezt követően a Munkaügyi Központ pályaválasztási tanácsadást tartott a diákoknak, az Oktatási Főosztály az érettségivel kapcsolatos ismereteket osztja meg, míg  a Hatósági Főosztály a kormányhivatal feladatait ismerteti a program keretében.

Dr. Pesti Imre kormánymegbízott


A rendhagyó osztályfőnöki órát Budapest Főváros Kormányhivatalában Dr. Pesti Imre kormánymegbízott nyitotta meg


"A Nyílt Nap célja, hogy a hivatalok és a polgárok közötti távolságot csökkentsük. Egyfajta kéznyújtás ez a budapesti polgárok felé. Nem titkolt szándékunk a fiatalok kapcsán az, hogy kapjanak egyfajta szemléletet a közigazgatásról és sokan választják életcélul válasszák a közigazgatásban való elhelyezkedést" - mondta Pesti Imre, majd hozzátette: Hisszük, hogy ez a jó kezdeményezés az elkövetkezendő években megismétlődik és az állampolgárok egyre inkább magukénak érzik majd a Kormányhivatalokat.


MCOnet