Pesti Imre adta át a X.kerületi Népegészségügyi Intézetet

Pesti Imre adta át a X.kerületi Népegészségügyi Intézetet
A koncentrált népegészségügyi fellépés érdekében az eddig három telephelyen működő Budapest Főváros Kormányhivatala X., XVII. és XVIII. kerületi Népegészségügyi Intézete egy telephelyre költözött. Az Intézet ünnepélyes átadására 2012. november 14-én 11 órakor került sor, a Kormányhivatal, annak Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve, valamint az érintett önkormányzatok képviselőinek részvételével.


Az ünnepségen beszédet mondott dr. Pesti Imre Budapest Főváros Kormányhivatalának kormánymegbízottja


Budapest X., XVII., XVIII. Kerületi Népegészségügyi Intézetének új székhelyét Kőbánya Önkormányzata ajánlotta fel, méltó helyet biztosítva ezzel az Intézetnek, és megteremtve a kulturált, szép környezetben történő ügyfélfogadás lehetőségét a 1107 Budapest, Fokos utca 5-7. szám alatt.

Az Intézet ünnepélyes átadására

Az Intézet ünnepélyes átadására 2012. november 14-én 11 órakor került sor


2011. január elsején felállt a Kormányhivatal és 14 egység csatlakozott hozzá, többek között a Népegészségügyi Szakszolgálat is - kezdte az ünnepi visszaemlékezést dr. Pesti Imre Budapest Főváros Kormányhivatalának kormánymegbízottja.Kovács Róbert Budapest Főváros X. Kerületének polgármestere iis beszédet mondott


Budapesten 16 kirendeltsége volt a Népegészségügyi Intézetnek, tehát teljesen szét volt szabdalva. "Úgy gondoltuk, hogy ha Budapesten létrehoznánk 7 helyen ÁNTSZ központot, az alkalmas lesz arra, hogy a megfelelő kerületeket ellássa. Az egyik ilyen helynek kínálkozott a X.kerület" - mondta dr.Pesti Imre.Dr. Haintz Andrea kerületi tisztifőorvos beszéde (BFKH Budapest X.,XVII.,XVIII. Kerületi Népegészségügyi Intézet)

Ez természetesen nem jöhetett volna létre, ha a Kormányzat nem támogat minket kormányrendelettel, és ha a polgármesterek nem állnak mellénk - emlékeztetett a Kormánymegbízott, majd hozzátette: Budapest Fővárosban talán az elmúlt 30-40 évben nem volt akkora átalakítás a Népegészségügyi szakszolgálat terén, mint amit most végrehajtanak.

Dr.Pesti Imre

Dr.Pesti Imre Budapest Főváros Kormányhivatalának kormánymegbízottja kezet fog Kovács Róberttel, Budapest Főváros X. Kerületének polgármesterével