Pesti Imre Dr. Bakondi Györggyel tartott katasztrófavédelmi tájékoztatót

Pesti Imre Dr. Bakondi Györggyel tartott katasztrófavédelmi tájékoztatót

Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy közös tájékoztatót tartott Dr. Pesti Imre kormánymegbízottal, melynek témája főként a védelmi igazgatás szervezeti változásából adódó további intézkedések volt.A 2013. február 26-án a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságon megrendezett tájékoztató előtt a várható közös feladatokról és gyakorlatokról egyeztettek kedden a  járási és a katasztrófavédelmi szervek vezetői.Pesti Imre Dr. Bakondi Györggyel tartott katasztrófavédelmi tájékoztatót

Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója elmondta: áttekintették azokat az intézkedési, felkészülési tennivalókat, amelyekre oda kell figyelni a különböző kerületekben, és a napokban minden járásban ún. törzsvezetési gyakorlatot is fognak tartani, amelynek során helyzetbeállításoknál bizonyos információkra kell reagáljon a Védelmi Bizottság, valamint az operatív törzsek. Megerősítette: a felkészülést nem egy most bekövetkező, fenyegető veszély tette szükségessé, hanem a közigazgatási és a katasztrófavédelmi rendszer átalakulása.

Dr. Bakondi György

Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójaszámolt be az egyeztetés részleteiről

 


A sajtótájékoztatón rész vett dr. Pesti Imre kormánymegbízott, Budapest Főváros Védelmi Bizottságának elnöke is, aki szintén a közigazgatás átalakítását részletezte, a katasztrófavédelem szemszögéből. Véleménye szerint így sokkal hatékonyabb és a polgárok számára biztonságosabb katasztfófavédelem létrehozását tettek lehetővé.  Pesti Imre elmondta: Budapesten árvíz tekintetében a 3. kerületi Római part a legveszélyeztetettebb. A Fővárosnak régó vágya, hogy ez a helyzet megoldódjon, jelen pillanatban az épülő mobilgát egy alkalmi megoldást lehet.

Dr. Pesti Imre kormánymegbízott

Dr. Pesti Imre kormánymegbízott, Budapest Főváros Védelmi Bizottságának elnöke  a közigazgatás átalakítását részletezte

 


Ezt követően Varga Ferenc tűzoltó ezredes a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében beszélt Budapestről a katasztrófavédelem tekintetében. "A védekezés folyamatos három hatósági szakterületen: a tűzvédelem, a polgári védelem és az iparbiztonság." - fejtette ki Varga Ferenc igazgató, s hozzátette, vannak bizonyos kampányidőszakok, amikor szezonális veszélyek jelenhetnek meg, de az elmúlt év óta ezek a veszélyek egyre inkább kezelhetőek.

Varga Ferenc tűzoltó ezredes,

Varga Ferenc tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében beszélt Budapestről a katasztrófavédelem tekintetébenVarga Imre tűzoltó ezredes beszámolt arról is, hogy a tűjékoztató alatt a ferencvárosi pályaudvaron oldalára borult egy 40 százalékos hypo-oldatot szállító tartályvagon. Szerencsére a szerelvény nem sérült meg, a MÁV csapata kezelni tudta a helyzetet.


MCOnet