Pesti Imre: ''Hatékony egészségügyet készítünk a Fővárosnak!''

Pesti Imre: ''Hatékony egészségügyet készítünk a Fővárosnak!''
Interjújában dr. Pesti Imre a budapesti egészségügyről és a területeinek kérdéses köreiről fejtette ki véleményét. Leszögezte: "Alapjaitól kell tisztázni kell, mi országos és mi fővárosi feladat és a megfelelő finanszírozást biztosítani kell.”
Pesti Imre az egészségügy területét kapja majd munkaköréül, amennyiben Tarlós Istvánt főpolgármesternek választják meg. Azon kérdésre, miszerint milyen kérdésekkel kell most foglalkozni most Budapesten az egészségügy területén a következőképpen reagált: „Ahogy mindenütt, a Fővárosban is kaotikusak az állapotok, jellemző, hogy több tulajdonos üzemeltet kórházat a Fővárosban, de az intézmények között gyakorlatilag semmilyen együttműködés nincs jelen."

Interjú dr. Pesti Imrével a budapesti egészségügyről (1. rész)

Hozzátette: tisztázni kell a feladatköröket; furcsa, hogy megszüntette az előző kormány az Országos Pszichiátriai Intézetet, egy országos feladatott, amelyet most a főváros próbál megoldani, - holott ez egy országos feladat lenne. „Alapjaitól kell tisztázni kell, mi országos és mi fővárosi feladat és a megfelelő finanszírozást biztosítani kell." - zárta szavait.