Pesti Imre: Magyarország akkor lehet sikeres, ha valamennyi államolgára sikeres

Pesti Imre: Magyarország akkor lehet sikeres, ha valamennyi államolgára sikeres

Dr. Pesti Imrét, Budapest Főváros Kormányhivatala kormánymegbízottját kérdeztük a „SzakMÁzz!" 2013 kétnapos pályaválasztási kiállítás kapcsán a Corvin Plazában.
Interjú Dr. Pesti Imrével, Budapest Főváros Kormányhivatala kormánymegbízottjával


Ez a pályaorientációs kiállítás elsősorban az általános iskolát végzettek, illetve gimnáziumot végzettek számára készült, akik szakmát szeretnének választani és egyéni sikerület megalapozni. A rendezvényen mintegy 60 helyszínen biztosítunk lehetőséget arra, hogy megismerkedjenek a fiatalok a különböző szakmákkal. A kétnapos kiállítás nyitva áll a felnőttek előtt is, akik valamilyen oknál fogva módosítani szeretnék pályájukat - fejtette ki a kormánymegbízott.


Dr. Pesti Imre, Budapest Főváros Kormányhivatalának kormánymegbízottja

Dr. Pesti Imre, Budapest Főváros Kormányhivatalának kormánymegbízottja nyitotta meg a pályaorientációs kiállítást


Budapesten a Munkaügyi Központjához fordulók több mint fele vagy nem tanult szakmát, vagy ha tanult is, abbahagyta. Nyilvánvalóan nekik jelentős hátrányuk van a munkaerőpiacon - ismertette Dr. Pesti Imre. Hozzátette: a kormányzat üzenete az, hogy mindenki egyformán fontos, az a fiatal is, aki nem tud vagy nem akar egyetemet végezni, de az ő sikere is része Magyarország sikerének.


MCOnet