Selmeczi Gabriella: Különböző munkahelyvédelmi akciókkal segítjük a munkaadókat is

Selmeczi Gabriella: Különböző munkahelyvédelmi akciókkal segítjük a munkaadókat is

Pesti Imre, Budapest Főváros Kormányhivatalának vezetője mellett  Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője is interjút adott a "Nők 40 programban" bemutatása kapcsán.


Interjú Selmeczi Gabriellával, a Fidesz szóvivőjével


Selmeczi Gabriella kifejtette: 2010-től, a kormányváltás óta kiemelten foglalkozunk azzal, hogy hogyan segítsük az édesanyák, illetve a nők helyzetét a munkaerő piacon. Tudjuk, hogy nagyon kiszolgáltatottak azok a hölyek, akik nyugdíj előtt állnak, azért 2011. januárjában bevezettük azt, hogy ha egy nő 40 éve dolgozik - beleértve ebbe a gyermekneveléssel töltött éveket -, akkor elmehet teljes értékű öregségi nyugdíjra.

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője és Pesti Imre, Budapest főváros kormánymegbízottja mutatta be sajtótájékoztató keretén belül a  „Nők 40” programot.

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője és Pesti Imre, Budapest főváros kormánymegbízottja mutatta be sajtótájékoztató keretén belül a  „Nők 40” programotKülönböző programokkal, munkahelyvédelmi akciókkal segítjük azt is, ha egy munkaadó egy olyan hölgyet alkalmaz, aki 55 év fölötti és nincs már sok hátra a nyugdíjhoz. Az állam ebben az esetben vállalja, hogy ha 1 évig foglalkoztatja, ebből 10 hónap bér és járulékköltséget kifizet az állam - mondta a Fidesz szóvivője, aki más nőket érintő kormányzati programot is bemutatott.


MCOnet