Ügyfélbarátabb, emberibb és költséghatékonyabb közigazgatás jön létre - interjú dr. Pesti Imrével

Ügyfélbarátabb, emberibb és költséghatékonyabb közigazgatás jön létre - interjú dr. Pesti Imrével
Dr. Pesti Imre Budapest Főváros Kormányhivatala kormánymegbízottja október 30-án  Budapest főpolgármesterével valamint a 23 kerületi polgármesterrel együtt aláírta a járási hivatalokkal kapcsolatos megállapodást. Ezt követően interjút adott munkatársunknak.


"A Kormányhivatal hozta létre a járási hivatalokat, ezért szervesen kapcsolódnak  a Kormányhivatalhoz. A kezdetektől fogva óriási a munka, amelyet a polgármesterekkel együtt közösen elvégeztünk" - mondta dr. Pesti Imre. "És hogy mi az értelme az átalakításnak? Azért csináltuk mindezt, mert abban hisszük, hogy ennek  eredményeként mindenféleképpen jobb, ügyfélbarátabb, emberibb és költséghatékonyabb közigazgatás jön létre."

Interjú Dr. Pesti Imrével, Budapest Főváros Kormányhivatala kormánymegbízottjával


"Biztosan tudom mondani, hogy az okmányirodák helyét fölváltó Kormányablakok - amelyek reggel 8-tól este 8-ig állnak az ügyfelek rendelkezésére - lehetőséget adnak arra, hogy a polgárok az ügyeiket bármikor rendezzék. Ha figyelembe vesszük azt, hogy egy nagyon komoly előképzés után lehet majd a Kormányablakokban dolgozni, akkor nyugodtan mondhatom, hogy a szakmai munka is magasabb színvonalú lesz, mint az korábban volt." - tette hozzá a Kormánymegbízott.

Dr. Pesti Imre

Dr. Pesti Imre kormánymegbízott átadta a kerületi polgármestereknek a járási megállapodást

 

 


"Ha figyelembe vesszük azt is, hogy jelenleg az okmányirodákban 50-60 ügy intézhető, 2013 végétől pedig mintegy 2500 ügy lesz majd intézhető a Kormányablakban, azt jelzi, hogy az ügyfelek számára barátibb ügyintézés jön létre. Egy ilyen rendszert a nemzetközi tapasztalatok alapján költséghatékonyabban is lehet szervezni"- hívta fel a figyelmet az aláírás után Budapest Főváros Kormányhivatalának vezetője.


MCOnet