A devizahitelesek helyzetének rendezése a legfontosabb feladata ősszel a Parlamentnek - interjú Dr. Pesti Imrével

A devizahitelesek helyzetének rendezése a legfontosabb feladata ősszel a Parlamentnek - interjú Dr. Pesti Imrével

Dr. Pesti Imrét, a Fidesz közép-magyarországi regionális politikai pártigazgatóját az őszi ülésszak legfontosabb feladatairól kérdeztük.
 

Interjú Dr. Pesti Imrével a Parlament őszi ülésszakáról
A választások és nyári ülésszak után van egy adósságunk - amelynek a rendezése már elkezdődött, és amelyet a kampányban ígértünk is -, nevezetesen a deviza tartozással bírók helyzetének a rendezése. Az elmúlt időszakban már elfogadott egy törvényt a parlament, de további új törvények fognak napvilágot látni - mondta Pesti Imre, hozzátéve: Tudomásul kell venni, hogy a bankok tisztességtelen számításának eredményeként közel 1000 milliárd forintot vettek el a hitelt felvevőktől, ezzel mindenféleképpen el kell számolni, ezt vissza kell adni. Ennek a feladatnak a befejezése a legfontosabb feladata ősszel a Parlamentnek.


Dr. Pesti Imre

A devizahitelesek helyzetének rendezése a legfontosabb feladata ősszel a Parlamentnek - véli Dr. Pesti Imre


Mint egészségpolitikusnak az egészségügy átalakítása, folyamatosan fejlesztése az egyik fontos területem. Gondoljunk bele, hogy az egész világon az egészségügyben új szemlélet, új megoldások keresése van napirenden. Nekünk is nagyon sok kérdést újra kell gondolnunk,  többek között a finanszírozást, a forrásbegyűjtést... A legfontosabb sarokkövekről vitákat kell indítani, újra kell gondolni - hangoztatta a politikus. "Azt szeretném, hogy ha 21. század első negyedének végére egy olyan egészségügy alakulna ki Magyarországon, amely 20-25 évig is képes lesz az aktuális igényeket kielégíteni" - tette hozzá Dr. Pesti Imre pártigazgató.


MCOnet