A kórház holding program részletei

A kórház holding program részletei
Pesti Imre az ATV Reggeli jam című műsorában a fővárosi Kóráházak Központosításánák lehetőségéről és program részleteiről beszélt.
Dr. Pesti Imre interjúja elején tisztázta azon MSZP-s híresztelést, miszerint a Fidesz az MSZP Kórház holding programját eltulajdonította: "Mindaz a program, amit elmondtam, ez a Tarlós István által bemutatott Fővárosi programban is szerepelt már. Másrészt a Fővárosi közgyűlésben már többször, nyilvánosan is beszéltünk erről. Konkrét példának mondamán, hogy 2006-ban, jóval a Fővárosi döntés előtt már Szabolcsban sikeresen működik 2 éve már egy Kórház Holding modell, ahol 5 kórházat vontuk össze." Hozzátette, hogy modellben vannak olyan részek amelyeket érdemes támogatni, az irányítást pedig ne az üzletemberek, hanem a szakmabeliek szólhassanak bele. Külön megjegyezte, hogy a szocialista-szabaddemokrata egészségpolitikusok jelentős részes sem támogatta az MSZP korábbi holdig-tervét.


Pesti Imre az ATV Reggeli jam című műsorában 2010. szeptember 6.

Két témára külön felhívta a figyelmet: "Kórházat nem fogunk bezárni és ágyszámot sem fogunk csökkenteni, de strukturális szerveződés elfordulhat." Elmondta, hogy azt szeretnék, hogy azon források melyek az egészségügyben keletkeznek, azok ott is maradjanak.

Forrás: fidesz.hu