A nagymarosi Kittenberger emléknapon vett rész dr. Pesti Imre

A nagymarosi Kittenberger emléknapon vett rész dr. Pesti Imre

Nagymaroson, a Kittenberger Kálmán emléknapon vett rész dr. Pesti Imre országgyűlési képviselő. Az eseményen szóba került a pápalátogatás és az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás előkészületei is.

Hazánk 1970-ben rendezett vadászati kiállítást, melynek színvonalát az egész világon elismerték.

Dr. Pesti Imre országgyűlési képviselő 
 
Az eseményen dr. Pesti Imre országgyűlési képviselő beszédében elmondta, hogy 50 évvel az előző kiállítás után, egy világjárvány végén megint olyat mutat Magyarország a világnak, melynek súlya és értéke felérhet a pápa látogatásával.

A világhírű Afrika kutató, Kittenberger Kálmán munkássága lesz az egyik gerince a kiállítás anyagának, aki életének második felét Nagymaroson töltötte el.

Heinczinger Balázs, Nagymaros polgármestere elmondta: nem véletlen, hogy köztér, utca és általános iskola, sőt vadásztársaságok is viselik Kittenberger Kálmán nevét.
Nagymaroson minden évben megemlékeznek a világhírű kutatóról, de a világkiállítás évében kortársa, Széchenyi Zsigmond és barátja, Fekete István munkája is kiemelt fontosságú lesz.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda-válogatott volt szövetségi kapitánya az emléknapon elmondta: a vadászat a kultúra része. Túl azon, hogy ősi elfoglaltság és a mai napig szükséges, etikusan és célzottan végezve olyan példamutatás, ami azoknak is szép jövőkép, akik nem vadásznak készülnek.

Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás szeptember 25-e és október 14-e között a Hungexpo területén mutatja be a Kárpát-medence vadászati kultúráját.

BG
Forrás és kép: HírTv
Képek: Nagymaros Polgármesteri Hivatal hozzájárulásával