A SZERSA Oktatási Központot ellenőrizte Budapest Főváros Kormányhivatala

A SZERSA Oktatási Központot ellenőrizte Budapest Főváros Kormányhivatala
A SZERSA Oktatási Központ (Szegényeket és Rászorultakat Segítő Közhasznú Alapítvány Szakképző Iskolája) törvényességi ellenőrzése lezárult, ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Pesti Imre, Budapest főváros kormánymegbízottja és Sipos Imre, Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára.


Dr. Pesti Imre komránymegbízott a sajtótájékoztatón


2013. január 16-án az Emberi Erőforrások Minisztériuma elrendelte a Kormányhivatal hatósági ellenőrzését a SZERSA Oktatási Központban. A hatósági vizsgálat később törvényességi vizsgálattá alakult át. Megállapították, hogy az iskolában a személyi, tárgyi és pénzügyi feltételeket durván megsértették - hívta fel a figyelmet a tájékoztatón Budapest Főváros Kormányhivatalának vezetője, Dr. Pesti Imre.

Pesti Imre

Az iskolában a személyi, tárgyi és pénzügyi feltételeket durván megsértették - hívta fel a figyelmet Dr. Pesti Imre


A törvényességi ellenőrzés lezárult, a Kormányhivatal július 28-i hatállyal törli a nyilvántartásból a SZERSA Oktatási Központot. A rendelkezésre álló dokumentumok alapján, figyelembe véve azt, hogy a Magyar Államkincstár is vizsgálatot tart, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pedig már büntető eljárást kezdeményezett, ezért a komrányhivatal is az ügyészséghez fordul és büntető feljelentést tesz - tette hozzá a kormánymegbízott.

Sipos Imre, Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára a sajtótájékoztatón


Sipos Imre, Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára elmondta, a fenti döntésről azonnal tájékoztatta a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnökét, és hogy a segítsen a tanulóknak a biztos tanévkezdésben. "Senkit nem hagyunk magára, a kormány gondoskodik az itt lévő tanulókról, az államtitkárság az ő érdeküket tartja szem előtt" - mondta Sipos Imre.

Sipos Imre,


Sipos Imre, Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára Budapest Főváros KormányhivatalábanMCOnet