A Törvényalkotási Bizottságban dolgozik tovább a Parlamentben Dr. Pesti Imre - Interjú

A Törvényalkotási Bizottságban dolgozik tovább a Parlamentben Dr. Pesti Imre - Interjú
A választásokat követően a Törvényalkotási Bizottságban kaptam helyet, és arra kértek föl, hogy elsősorban az egészségüggyel kapcsolatos kérdések törvényalkotásában vegyek részt - nyilatkozta Dr. Pesti Imre, a Fidesz közép-magyarországi regionális politikai pártigazgatója.
 

Interjú
Dr. Pesti Imrével, a Fidesz közép-magyarországi regionális politikai pártigazgatójávalInterjújában kifejtette: A magyar egészségügyben elindult egy változás és egyfajta szemléletváltozás, hiszen 1990 után az alapellátás privatizációja megindult és majdnem teljeskörűvé vált. Az alapellátás fejlődésében tapasztalt lendület azonban most megszűnt. A kormányzat ezt látva és annak stratégiai jelentőségét felismerve jelentős forrást csoportosított az alapellátás fejlesztéséhez. "Bízunk benne, hogy ez a fejlesztés az alapellátás minőségi javulását hozza" - tette hozzá a szakpolitikus.


Dr. Pesti Imre, a Fidesz közép-magyarországi regionális politikai pártigazgatója.

 

A Törvényalkotási Bizottságban dolgozik tovább Dr. Pesti Imre
Dr. Pesti Imre a kórházak irányítási rendszerének átalakításáról is beszélt:  Ez azért is örvendetes és támogatandó, mert a 2010-es egészségügyi programban - amelynek kialakításában magam is részt vettem -  már szerepelt, hogy minden megyében legyen egy önállóan működő és gazdálkodó egészségügyi intézmény. Ez mindenféleképpen egy megyei szintű irányítást, és egy költséghatékonyabb és jobb forráselosztást jelenthet a megyén belül, később pedig országosan is a források racionalizálását fogja elérni.


MCOnet