A vadhús az egyik legjobb minőségű hús - interjú Pesti Imrével

A vadhús az egyik legjobb minőségű hús - interjú Pesti Imrével
Kell, hogy a vadhús megjelenjen a közétkeztetésben! - hangsúlyozta dr. Pesti Imre kormánymegbízott  a budapesti Benedek Elek Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Módszertani Intézményben tartott sajtótájékoztatón.


Interjú  dr. Pesti Imre kormánymegbízottal a vadhús közétkeztetésbe való bevezetésről


A közétkeztetés picit magán viselte az elmúlt évtizedek - elsősorban a '90-es évek előtti évek -  gyakorlatát, nevezetesen, hogy a közétkeztetésben mindenki mindent megeszik. A Mintamenza Program éppen ennek megváltoztatását tűzte ki célul. Szeretnénk, ha a közétkeztetés egy egészséges és igényes étkezési forma lenne - nyilatkozta Budapest Főváros Kormányhivatalának vezetője.


Dr. Pesti Imre kormánymegbízott

Dr. Pesti Imre kormánymegbízott  a budapesti Benedek Elek Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Módszertani Intézményben tartott sajtótájékoztatón


Az eleddig itt nem fogyasztott, de már bevezetett ételek, például a hal is sikeresen "vizsgázott" a kormánymegbízott szerint, hiszen a közétkeztetésben résztvevők (főként gyerekek) elfogadták. A vadhús esetében is ezt jósolják. Érdemes róla tudni, hogy az egyik legjobb minőségű húsról van szó: vas, réz és cinktartalma messze az átlag fölött van, magas a fehérjetartalma, alacsony a zsírtartalma.


MCOnet