Az egészségügy kedvezményezett, és nem egy háttérbe szorított ágazat lesz!

Az egészségügy kedvezményezett, és nem egy háttérbe szorított ágazat lesz!
"Az elmúlt nyolc év kormányzása  egy elhibázott gazdaságpolitika oltárán feláldozta a magyar egészségügyet" - fejtette  ki Dr. Pesti Imre országgyűlési képviselő, az Egészségügyi Bizottság tagja nyíregyházi sajtótájékoztatóján.

Dr. Pesti Imre

Pesti Imre, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa


- Hogyan látja a kórházak jelenlegi helyzetét?
- Több kórházigazgató jelezte, hogy a jelenlegi finanszírozás mellett az intézmények május-júniusnál tovább nem fognak tudni működni. Teljesen nyilvánvaló, hogy olyan terheket kaptak a kórházak az elmúlt néhány hónapban, amelyek nem teszik lehetővé a hosszú távú működést, és az az összeg, amelyet a kormányzat biztosított számukra az elmúlt év végén, valamint 2010 elején, az sokkal kevesebb, mint amit elvontak a kórházaktól.

Fidesz

A megyében először Nyíregyházára látogatott el Pesti Imre csütörtökön


- Mi lehet a megoldás Ön szerint?
- Van egy akkut, tűzoltás jellegű megoldás ahhoz, hogy a kórházak működőképesek maradjanak, ezért átmenetileg forrást kell biztosítani a számukra. Ezt követően hozzá kell kezdeni a rendszerben benne lévő tartalékok feltárásához, és el kell kezdeni az elmúlt években kivont több száz milliárd forint visszapótlását. Ez együttesen néhány év alatt azt eredményezheti, hogy ismét magas színvonalú egészségügyi ellátás alakul ki hatékonyabb működtetés mellett, ezek kívül lesz arra lehetőség, hogy az egészségügyben dolgozók munkájukhoz méltó jövedelemben részesüljenek.

Dr. Pesti Imre - Fidesz

Az egészségügy kedvezményezett, és nem egy háttérbe szorított ágazat lesz! - véli dr. Pesti Imre


- Említette, hogy az egészségügynek stratégiai szerepet szán a jövőben a Fidesz. Miben mutatkozik ez meg?
- Eddig az egészségügyet mint szolgáltatószektort kezelték, és ennek az volt az eredménye, hogy mindig a maradék elv alapján jutott forrásokhoz. A Fidesz, amikor a költségvetési tárgyalások lesznek,  úgy fog támogatást biztosítani az egészségügy számára, mint egy stratégiai ágazat, tehát kedvezményezett, és nem egy háttérbe szorított ágazat lesz!


MCOnet-Kovács Tünde

Pesti Imre hírportál