Az egészségügyi bérfejlesztésekről

Az egészségügyi bérfejlesztésekről
Több éves béremelési program kezdődik az egészségügyi szakdolgozók körében, 2019-re 65 százalékkal növekedhetnek a jövedelmek. 
A tárgyalások eredményeként az egészségügyben a szakorvosok és szakgyógyszerészek alapbére két ütemben, a szakdolgozóké pedig négy ütemben emelkedik. 
Dr. Pesti Imre, országgyűlési képviselő az egészségügyben foglalkoztatott orvosok és szakdolgozók béremelésével kapcsolatos kormányzati elképzelésekról elmondta, hogy a rendszerváltás óta nem volt ilyen mértékű bérfejlesztés. "Az előző ciklusban több mint háromszázmilliárd forintot költöttek az egészségügyi szolgáltatás inftrastruktúrájának javítására, nagyon sok kórház került megújításra. A mostani ciklusban a gazdaság teljesítő képessége lehetővé teszi, hogy az eddig rendkívül elmaradt bérek megkezdjék a felzárkózást, és valóban érezhető, komoly béremelés történik.
                                                             Dr. Pesti Imre adott interjút
Hozzátette, hogy a béremeléseknek köszönhetően reménykednek abban, hogy az egészségügyi dolgozók megtalálják ebben az ágazatban a számításukat, illetve a jól képzett orvosokat ösztönzi az itthon maradásra, vagy akár arra, hogy haza térjenek. "Nyilvánvalóan ez a tendencia egy nagyon komoly üzenet, valami elkezdődött és olyan mértékű béremelés zajlik, amely a rendszerváltás óta nem volt Magyarországon" - mondta az országgyűlési képviselő.


/T.D.