Az ellátás biztosítva van

Az ellátás biztosítva van
Dr. Pesti Imre a kormány oltóanyag-beszerzéséről elmondta, hogy tisztességtelen és bűncselekménygyanús is, ezzel szemben Kökény Mihály, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke azt mondta, hogy szükséges a beszerzés, mert elképzelhető, hogy a lakosság nem jutna időben fontos oltóanyagokhoz.
Dr. Pesti Imre az oltóanyag-beszerzésről szólva elmondta, hogy az eset eléggé bűncselekménygyanús, s Kökény Mihály nyilatkozata, melyben a beszerzés szükségességéről beszélt, csak megerősíti a korábban elmondottakat.

A Dr. Pesti Imrével készített interjú 1. részét itt tekintheti meg

A készletek jelenleg az Egészségügyi Minisztérium rendelkezésére állnak, azok február végéig elegendők, ám ezen kívül olyan szerződést kötöttek az oltóanyag gyártókkal, hogy 15 százalékot még pluszba berendelhetnek, így május végéig biztosítva van az ellátás. Ebből az következik, hogy a beszerzéssel nem vagyunk késésben, sőt bőségesen van időnk, s tökéletes az ellátás.

Illusztráció

Mindezek alapján érdemes őszintének lenni, mert a hazug embert előbb-utóbb utolérik - zárta gondolatait a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa.

Dr. Pesti Imre hírportál

-ba-