Budapest Főváros Kormányhivatala példát mutat környezettudatosságból - interjú dr.Pesti Imre kormánymegbízottal

Budapest Főváros Kormányhivatala példát mutat környezettudatosságból - interjú dr.Pesti Imre kormánymegbízottal

A Zöld Közbeszerzési Szabályzat a Kormányhivatalok közül elsőként Budapest Főváros Kormányhivatalában készült el - jelentette be  Dr. Pesti Imre kormánymegbízott december 1-én a Kormányhivatalban.

"A szabályzat célja felhívni az országos intézmények, elsősorban a költségvetési intézmények figyelmét arra, hogy milyen fontos, mindemellett pedig még Európai Uniós ajánlás is a zöld közbeszerzés elterjesztése, valamint a környezettudatos élet" - nyilatkozta munkatársunknak Dr. Pesti Imre.Hazánkban elsőként Budapest Főváros Kormányhivatala készítette el Zöld Közbeszerzési Szabályzatát - Interjú Dr. Pesti Imre kormánymegbízottal


Budapest Főváros Kormányhivatalában azon felül, hogy megalkották a Zöld Közbeszerzési Szabályzatot, a gyakorlatban is meg kívánják valósítani ezt a felfogást.  Az energiatakarékosabb működés mellett például a takarításnál is feltételül fogják szabni a környezetbarát eszközök alkalmazását.


Dr. Pesti Imre

Dr.Pesti Imre: "A gyakorlatban is meg kívánják valósítani a környezettudatosságot"


Ezen  kívül az ünnepi rendezvények során az ajándékok egy része már idén környezetbarát lesz, és rajtuk keresztül az ifjúságnevelésre is nagy hangsúlyt fognak fektetni. "Budapest Fővárosban közel 10 ezer ember fogja a hivatalában megtapasztalni a környezetbarát, a környezettudatos élet apró pillanatait" - mondta Dr. Pesti Imre, Budapest Főváros Kormányhivatala kormánymegbízottja.


MCOnet