Dr. Pesti Imre az Olajág Otthonok sorsáról

Dr. Pesti Imre az Olajág Otthonok sorsáról

"Segítségre, önzetlenségre, szeretetre nevel bennünket a Biblia, és azt gondolom, hogy ami az elmúlt másfél évben történt, az az összefogásnak, szeretetnek, önzetlenségnek az eredménye" - mondta a sajtótájékoztatón Dr. Pesti Imre, Budapest Főváros Kormánymegbízottja.


Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija


2013. április 1-től az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vette át az Arany Alkony Idősotthon hálózat üzemeltetését. A 2013. április 26-án megtartott sajtótájékoztatón bemutatták az Olajág Otthonok néven tovább üzemelő ellátó hálózatot, az átvételkori állapotot és további terveket, lehetőségeket.Budapest Főváros Kormánymegbízottja, Dr. Pesti Imre


"2012-ben a Kormányhivatal azzal szembesült, hogy az intézmény azokat a kötelezettségeket, amelyeket vállalt, egyre kevésbé teljesíti. Akkor a Kormányhivatalnak döntenie kellett, hogy a dolgok elé megy, vagy megvárja, amíg összeomlik a rendszer. A megmentés érdekében előre léptünk és elindult az a folyamat, amelynek eredményeképpen elindulhattak a tárgyalások a fenntartó jelöltekkel" - kezdte beszédét Dr. Pesti Imre.

Budapest Főváros Kormánymegbízottja, dr. Pesti Imre

Dr.Pesti Imre kormánymegbízott is beszédet mondott az Olajág Otthonok sorsáról tartott sajtótájékoztatón"Kifejezetten fontos volt ebben a folyamatban a biztonság megteremtése, hogy az itt lakók ismételten megkaphassák azokat a szolgáltatásokat, amelyekre korábban szerződést kötöttek . Külön köszönetet kell mondanom az Emberi Erőforrások Minisztériumának, aki vállalta azt, hogy a hiányos, félreértelmezhető jogszabályokat kiigazítja és lehetőséget ad arra, hogy az EMIH közvetlenül átvegye az intézményt. A Kormányhivatal igyekezett ezt a folyamatot katalizálni és elrendezni azt, hogy minél hamarabb egy megnyugtató megoldás szülessen" - mesélte a hivatalvezető.

Köves Slomó,

2013. április 1-től az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vette át az Arany Alkony Idősotthon hálózat üzemeltetését


Budapest Főváros Kormánymegbízottja hozzátette: "Elmondhatjuk a Kormányhivatal részéről a mai nappal egy fontos periódus lezárult, és egy felfelé ívelő, békés időszak kezdődik ebben az intézményben. Azt is tudom ígérni, hogy a hivatal folyamatosan figyelemmel fogja kísérni a működést."Interjú Köves Slomóval, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbijávalKöves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija felszólalása után interjújában elmesélte az Arany Alkony Idősotthon hálózat körüli problémák sorát. Új fenntartóként a másfél-két évben felhamlozódott problémákat igyekeznek most rendbetenni. Megemlítette, hogy Budapest Főváros Kormányhivatala korábban és most is tanácsokkal látja el őket, hogy hogyan lehet az ellátás színvonalás maximálisan feljavítani.


MCOnet