'Életünk Budapesten Konferencia' Budapest Főváros Kormányhivatalában

'Életünk Budapesten Konferencia' Budapest Főváros Kormányhivatalában
'Törekvések és megoldások a fővárosi állampolgárok jó közérzetéért'  - ez volt az alcíme annak a  konferenciának, amelyet 2014. március 6-án, csütörtökön rendeztek meg Budapesten.


Dr. Pesti Imre kormánymegbízott beszéde

A fővárosi kormányhivatal által szervezett konferenciára többek között a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a kerületi kapitányságok munkatársai, vallási felekezetek budapesti képviselői és civil szervezetek fővárosi vezetői kaptak meghívást. Az Ünnepélyes megnyitón Dr. Pesti Imre kormánymegbízott "Életünk az elmúlt három évben. Az átalakult közigazgatás eredményei (szakig szervek, járások)" címmel tartott előadást. Ezt követően  Dr. György István Budapest városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese számolt be az önkormányzatok életében bekövetkezett változásokról.

Dr. Pesti Imre

 

Dr. Pesti Imre, Budapest főváros kormánymegbízottja a konferencia sajtótájékoztatóján
Előadások hangoztak el többek között a civil szervezetek jelentőségéről, a  BRFK szerepéről a bűnmegelőzésben, valamint közérzetünkről Budapesten. A beszédek után Szekcióülések következtek, hozzászólásokkal, vitával.  Az eseménnyel kapcsolatban sajtótájékoztatót tartott Dr. Pesti Imre, Budapest főváros kormánymegbízottja, valamint Dr. György István, Budapest városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese.
György István, Budapest városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese


A fővárosi kormánymegbízott Budapest vonatkozásában az átalakult közigazgatás eddigi eredményeiről adott beszámolót, valamint a fővárosi kiemelt beruházások jelenlegi helyzetéről. Dr. György István az önkormányzatok életében végbement változásokról nyilatkozott, különös tekintettel a Budapest Főváros Önkormányzatában történt változásokról.

 

Dr. György István, Budapest városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese

 

Dr. György István, Budapest városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettesePesti Imre elmondása szerint ez a konferencia azt hivatott feltárni, hogy milyen törekvések és milyen megoldások születtek a Fővárosban azért, hogy az állampolgárok otthon érezzék magukat.  A beruházásokra kitérve elmondta, jelenleg Budapesten 54 kiemelt fejlesztés zajlik, a Kormányhivatal koordinációja alatt.  Dr. György István pedig büszkén állította, hogy az elmúlt 4 év alatt több minden történt Budapesten, mint a 1990-2010 közötti időszak bármelyik négy évében.


MCOnet