Elindult a racionalizálás a Kormányhivataloknál - interjú dr.Pesti Imre kormánymegbízottal

Elindult a racionalizálás a Kormányhivataloknál - interjú dr.Pesti Imre kormánymegbízottal
Dr. Pesti Imre, Budapesti Kormánymegbízott lapunknak elmondta, hogy a költségcsökkentés jegyében akár 10 % körüli megtakarítást is sikerülhet elérni azáltal, hogy a Kormányhivatalok és a Kormányablakok racionálisan, célszerűen működnek.
- A Kormányhivatalok egyik fő célja a költségcsökkentés volt. Ezen a téren a Budapest Főváros Kormányhivatalnál milyen eredményeket sikerült elérni?
- Nyilvánvaló, hogy három hónap alatt közvetlen eredményt még nem tudtunk elérni, de azt már látjuk, hogy milyen és mennyi tisztességtelen szerződés köttetett korábban, s ezeknek a felszámolása megindult. Másrészt elindult a racionalizálás, amelynek eredményeként a funkcionális egységeket összehoztuk, ez alatt főként a könyvelést, a pénzügyet, a számvitelt kell érteni. Mindezek az elkövetkező időszakban megtakarítást fognak eredményezni. 

Pesti imre

Elindult a racionalizálás a Kormányhivataloknál - interjú dr.Pesti Imre kormánymegbízottalAzt tudom tehát mondani összefoglalóan, hogy bár áprilisban még nem mutatható ki megtakarítást, de a költségcsökkentéshez szükséges lépéseket meg tudtuk tenni. Azt is látjuk, hogy akár 10 % körüli megtakarítást is sikerülhet elérni azáltal, hogy a Kormányhivatalok és a Kormányablakok racionálisan, célszerűen működnek. 

- Milyen feladat vár a közeljövőben Önre, illetve a Kormányhivatalra?
- A Kormányhivatalnak elsősorban ki kell vívnia a megfelelő szerepet a közigazgatásban. Fontosnak tartjuk, hogy az emberek kellőképpen megismerjék a Kormányhivatalokat, és azon keresztül a Kormányablakok szolgáltatásait. Meg kell ismertetnünk magunkat a polgárokkal, nekünk nevesen a budapesti lakosokkal. 

PEsti Imre

Dr.Pesti Imre: A Kormányhivatalnak elsősorban ki kell vívnia a megfelelő szerepet a közigazgatásban

Én, mint orvos és mint egészségpolitikus, különösen érzékenyen figyeltem egyébként azt, hogy az egészségügyhöz köthető országos egészségbiztosítási pénztár, illetve az  ÁNTSZ milyen állapotban volt, és van jelenleg is. Azt kell mondjam, hogy az elmúlt évek során az egyik legelhanyagoltabb szervezet az ÁNTSZ volt, ezért a szakmai és gazdasági megerősítését elengedhetetlennek érzem. Ez a folyamat elindult, és szeretnénk, hogy ha az év második felében olyan előrelépések történnének, amelyek egy kisebb, de hatékonyabb, tisztességesebb körülmények között működő Tisztiorvosi Szolgálatot eredményezne.MCOnet-Kovács Tünde