Garantáljuk, hogy senkinek ne kelljen az utcán életvitelszerűen élnie!

Garantáljuk, hogy senkinek ne kelljen az utcán életvitelszerűen élnie!
A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint a krízisidőszakban megteendő intézkedésekről hétfőn folytatott megbeszélést Pintér Sándor belügyminiszter, Tarlós István főpolgármester, Asztalosné Zupcsán Erika, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára, Pesti Imre, Budapest Főváros kormánymegbízottja, Papp Károly országos rendőrfőkapitány, valamint Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat általános alelnöke.A felek megállapították, hogy jelenleg országosan több mint 11 ezer férőhely áll rendelkezésre a hajléktalanok számára, akik "így emberibb körülmények között kaphatnak ellátást a legkeményebb fagyok idején is".  Tarlós István, Budapest főpolgármestere, dr. Pesti Imre fővárosi kormánymegbízott, és Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke ezt követően sajtótájékoztatót tartott.


Tarlós István, Budapest főpolgármestere, dr. Pesti Imre fővárosi kormánymegbízott, és Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Tarlós István, Budapest főpolgármestere a sajtótájékoztatón, mellette balra dr. Pesti Imre fővárosi kormánymegbízott, bal szélen pedig Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke


Pesti Imre, Budapest Főváros kormánymegbízottja a tájékoztatón elmondta: A kormányhivatal a Belügyminisztériummal, a Fővárosi Önkormányzattal és a karitatív szervekkel együttműködve testvéri szellemben, az emberi méltóságot szem előtt tartva garantálja, hogy senkinek ne kelljen az utcán életvitelszerűen élnie, hiszen mindenkinek biztosítjuk  az életben maradáshoz szükséges feltételeket: férőhelyet, tisztálkodási lehetőséget és orvosi ellátást egyaránt. Hangsúlyozta: azt szeretnék elérni, hogy idén télen senki se haljon meg a hideg miatt, a főváros készülő rendelete pedig éppen a hajléktalanok érdekében születik.


Tarlós István főpolgármester

Tarlós István főpolgármester több helyszínt végiglátogatott Budapesten, ahol hajléktalanok élnek


A fővárosi kormánymegbízott a tájékoztatón elmondta, ha a krízisidőszakban szükséges lesz, akkor a Hungexpo területén biztosítanak majd helyet, egészségügyi ellátást és tisztálkodási lehetőséget a hajléktalanoknak. Ott akár tízezer embert be tudnak fogadni december elsejétől a tél végéig - tette hozzá.A kormányzat "szinte korlátlan férőhelyet" biztosít a Belügyminisztériummal, a Főpolgármesteri Hivatallal és a katasztrófavédelemmel együtt - tette hozzá Dr.Pesti Imre.
Fotó: budapest.hu

MTI/Budapesti Önkormányzat/MCOnet