Időskorúak önvédelmi tréningével folytatódik az áldozatvédelmi program

Időskorúak önvédelmi tréningével folytatódik az áldozatvédelmi program
Budapest Főváros Kormányhivatalának Igazságügyi Szolgálata, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Józsefvárosi Önkormányzat közös bűnmegelőzési és áldozatsegítési projektjének soron következő programja az idősek önvédelmi tréninge, melyet a józsefvárosi Kesztyűgyár Közösségi Házban második alkalommal rendeznek meg a szervezők.

Az egynapos képzésen olyan könnyen elsajátítható gyakorlatokat sajátítanak el a résztvevők, melyek segítségével megvédhetik magukat az esetleges támadásoktól.

józsefvárosi Kesztyűgyár Közösségi Ház


Sajnos napjainkra társadalmi jelenséggé vált, hogy a bűncselekmények áldozatai elsősorban a 60 év feletti korosztályból kerülnek ki, akik közül az egyedül élő időskorú polgárok a legveszélyeztetettebbek. Az elmúlt öt évben folyamatosan emelkedik az időskorú sértettek aránya, akik elsősorban besurranásos és trükkös betörések, zseblopások, trükkös csalások és rablások áldozatává váltak. Ennek fő oka az idegenekbe vetett túlzott bizalmuk és a korukból adódó figyelmetlenségük.

A fővárosi kormányhivatal, a BRFK és a Józsefvárosi Önkormányzat 2013. március 1-jén indította Bűnmegelőzés és áldozatsegítés Budapesten józsefvárosi modellprogrammal (TÁMOP 5.6.1.) elnevezésű projektjét. A program közvetlen célja az állampolgárok áldozattá válásának megelőzését és a már bűncselekmény áldozatává vált személyek sérelmeinek kezelését célzó ellátórendszer hatékonyabbá tétele az állami és nem állami szervezetek helyi együttműködésének kialakításával, az általuk nyújtható szolgáltatások fejlesztésén és összekapcsolásán keresztül.


Budapest Főváros Kormányhivatala/MCOnet