Interjú Balatoni Monika államtitkárral és Hassay Zsófia polgármesterrel a terézvárosi Kormányablak megnyitásáról

Interjú Balatoni Monika államtitkárral és Hassay Zsófia polgármesterrel a terézvárosi Kormányablak megnyitásáról
Budapest VI. kerületében, az Andrássy út 55. szám alatt adták át a legújabb, kilencedik fővárosi Kormányablakot. A megnyitón  Balatoni Monika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára és Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere is interjút adott.Interjú Balatoni Monikával, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárával


Sem gazdaságilag, sem szemléletmódban az a fajta közigazgatási struktúra és hivatali rendszer nem volt fenntartható, ami az elmúlt évtizedeket jellemezte - mondta Balatoni Mónika, hozzátéve: A közigazgatás átalakításánál a Jó Állam megfogalmazásánál elsődleges szempont volt az ember-, illetve az ügyfélközpontúság.

Balatoni Monika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára,  dr. Pesti Imre, Budapest főváros kormánymegbízottja, Hassay Zsófia, Terézváros polgármesterének, valamint Rónaszékiné Keresztes Monika országgyűlési képviselő

az Andrássy út 55. szám alatt nyílt meg a legújabb Kormányablak Balatoni Monika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára,  dr. Pesti Imre, Budapest főváros kormánymegbízottja, Hassay Zsófia, Terézváros polgármesterének, valamint Rónaszékiné Keresztes Monika országgyűlési képviselő  jelenlétébenA terézvárosi kormányablakot tekintve megmlítette: nem csupán a kerekeszsékes ügyfeleknek biztosították az akadálymentes bejutást, de minden fogyatékkal élőt segítenek az ügyintézésben, hiszen mindenkit egyenrangú állampolgárnak tekintenek. "Reményeink szerint ezentúl a közigazgatási reform mind gazdaságilag, mind szellemiségében az állampolgárokat szolgálja" tette hozzá  a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.
Interjú Hassay Zsófiával, Terézváros polgármesterével


Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere elmondta: az önkormányzat biztosította a helységet ahhoz, hogy méltó, modern körülmények között lehessen a terézvárosiaknak ügyintézni, mindössze néhány perces várakozási idővel és szintén pár perces ügyintézési idővel. Az itt élő embereknek is nagy könnyebbséget jelent, hogy egyre több ügykört tudnak elintézni egy helyen - véli a Polgármester asszony.


MCOnet