Interjú dr. Pesti Imre kormánymegbízottal a rákbetegségek megelőzéséről

Interjú dr. Pesti Imre kormánymegbízottal a rákbetegségek megelőzéséről

A rákbetegség nehezen gyógyítható, de biztosan megelőzhető! - dr. Pesti Imre kormánymegbízott szerint ez az „Öltözz kékbe” nap szlogenje, amelyet a mindennapjainkban is szem előtt kell tartanunk.Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve is csatlakozott az „Öltözz kékbe” naphoz, amelynek célja a vastag- és végbéldaganatokkal kapcsolatos tudatosság erősítése.Interjú dr. Pesti Imre kormánymegbízottal a rákbetegségek megelőzéséről

Az eseményen jelen volt dr. Pesti Imre, Budapest Főváros Kormányhivatala kormánymegbízottja, akit a témával kapcsolatban kérdeztük:

- Statisztikai adatok igazolják, hogy a magyar lakosság fele szív-, és érrendszeri betegségben hal meg, további 20-25% pedig daganatos megbetegedésben. Ezen a napon felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy a daganatos betegségek nehezen gyógyíthatók, de megelőzhetőek! Ez a rendezvény különösen a vastagbélrákra koncentrál, és arra, hogy ez a betegség odafigyeléssel, megfelelő táplálkozással megelőzhető!

Dr. Pesti Imre,

Az eseményen rövid beszédet mondott dr. Pesti Imre, Budapest Főváros Kormányhivatala kormánymegbízottja


"Minden embernek éreznie kell, hogy saját maga felelős az egészségéért! Az a felelősség azonban egészségneveléssel kezdődik" - folytatta dr. Pesti Imre. "Ez az egészségnevelés a családban indul el, majd folytatódik az iskolákban és a különböző kampányokban is."

Dr. Pesti Imre,

A rendezvény célkitűzésével egyet értett dr. Pesti Imre, Budapest Főváros Kormányhivatala kormánymegbízottja is


A Kormánymegbízott kiemelte a családfők szerepét is, akiknek nagy felelőssége van mindebben - az anyák mellett természetesen. Fontos, hogy eljárjanak szűrővizsgálatokra, és megelőzve ezeket a betegségeket fel tudják nevelni gyermekeiket. A férfiak ugyanis sokkal veszélyeztetetebbek a vastagbélrák tekintetében, így az ő felelősségük kiemelten fontos.


Az eseményen megejelent és rövid beszédet mondott dr. Pesti Imre, Budapest Főváros Kormányhivatala kormánymegbízottja


MCOnet