Interjú dr. Pesti Imrével a Védelmi Bizottság téli felkészülése kapcsán

Interjú dr. Pesti Imrével a Védelmi Bizottság téli felkészülése kapcsán
Dr. Pesti Imre kormánymegbízott, Budapest Főváros Védelmi Bizottságának elnöke interjút adott a Budapest Főváros Védelmi Bizottsága és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös tájékoztatóján a téli felkészülés kapcsán.

Azzal, hogy az állam átvette a katasztrófavédelem irányítását, és a Kormányhivatalok alá szervezte a Védelmi Bizottságokat, jelentősen javította a hatékonyságot. Elsősorban azért, mert a különböző társszevezetek közötti együttműködés sokkal olajozottabbá vált, hiszen kormányzati szervezéssel minden sokkal gyorsabban és problémamentesebben megoldható - véli dr.Pesti Imre.Dr. Pesti Imre kormánymegbízott, Budapest Főváros Védelmi Bizottságának elnöke

A Kormánymegbízott hozzátette: Az elmúlt év során történtek fejlesztések - elsősroban a Védelmi Bizottság központi kialakítása kapcsán -, amelyek azt eredményezték, hogy ha lesznek olyanok, akiknek hajléktalan szállóba kell menniük, akkor számukra lesz elegendő hely Budapesten.

Dr. Pesti Imre kormánymegbízott, Budapest Főváros Védelmi Bizottságának elnöke

Pesti Imre: "Azzal, hogy az állam átvette a katasztrófavédelem irányítását, és a Kormányhivatalok alá szervezte a Védelmi Bizottságokat, jelentősen javította a hatékonyságot"


A kormányzat számára fontos, hogy senkit se hagyjunk az út szélén, senkit se hagyjunk a hidegben. Éppen ezért mindent megteszünk, hogy egy ilyen szervezett rendszer mindenkit elérjen, mindenkit megtaláljon és mindenkit a megfelelő helyre hozzon - nyilatkozta a Budapest Főváros Védelmi Bizottságának elnöke.
Varga Ferenc tűzoltó ezredes, Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is nyilatkozott a téli felkészülésről