Kijelentése miatt határolódjonanak el Mesterházytól a szocialisták

Kijelentése miatt határolódjonanak el Mesterházytól a szocialisták
Dr. Pesti Imre, az Egészségügyi bizottság tagja vasárnap tartott sajtótájékoztatóján az MSZP miniszterelnök jelöltjének megjegyzésén felháborodva - melyben megkérdőjelezi a magyar orvosok tisztességét - kijelentette, hogy az MSZP eddig is számos alkalommal indított támadást a magyar egészségügy ellen, de Mesterházy arcátlan kijelentése a mélypont.
&p
Dr. Pesti Imre  Mesterházy Attila kijelentését cáfolandó az orvosi eskü szövegéből idézett: " A hozzám fordulók bizalmával, kiszolgáltatott helyzetével visszaélni nem fogok, titkaikat fel nem fedem. Egyenlő figyelemmel és gondossággal gyógyítok minden embert".

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje nagy nyilvánosság előtt a magyar orvosok, egészségügyi dolgozók tisztességét, elkötelezettségét vonta kétségbe, amikor kijelentette, hogy egy közismerten baloldali érzelmű beteget nem merne egy jobboldali gondolkodású orvosra bízni.

Pesti Imre, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa

Dr. Pesti Imre, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa

Dr. Pesti Imre tájékoztatása szerint azóta pártállástól függetlenül rendszeresen hívják vagy keresik fel személyesen orvosok, akiket felháborított az MSZP-s jelölt kijelentése, hiszen ők úgy érzik, hogy esküjükhöz híven látják el feladatokat és semmilyen indokkal nem tesznek különbséget ls=full&ism=titlelead&sop=news&socat=19" target="_blank">beteg és beteg között. A fideszes honatya azt is hozzátette, hogy Mesterházy kijelentésével rengeteget ártott az orvos-beteg kapcsolatnak, bizalomnak.

Dr. Pesti Imre kifejtette, hogy noha a szocialisták már számos alkalommal indítottak támadást a magyar egészségügy ellen, de ez az arcátlan kijelentés olyan mélypont volt, amit ezidáig még nem tapasztalhattunk. Mesterházy ezzel a megnyilvánulásával alkalmatlanná vált az emberek bizalmára, ezért a fideszes politikus felkérte az MSZP-t, hogy határolódjon el miniszterelnök-jelöltjétől. Amennyiben ezt a szocialisták nem teszik meg, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy az MSZP vezető politikusai is egyetértenek Mesterházy Attilával - hangsúlyozta az Egészségügyi bizottság fideszes tagja.

Dr. Pesti Imre sajtótájékoztatóját itt tekintheti meg:

Mesterházy kijelentése azokat az orvosokat sértette meg, akik az MSZP-SZDSZ egészségpolitika ámokfutása után mégis működőképes állapotban tartják az egészségügyet, akik az egyre fogyatkozó források mellett is folyamatos betegellátást biztosítanak és kezelik a betegeket, akik nem egyszer saját maguk váltják ki a betegük gyógyszerét, akik katasztrófa sújtotta területeken magas színvonalon látnak el betegeket vagy a NATO keretén belül katonai missziókban a Magyar Köztársaság hírnevét öregbítik - sorolta Dr. Pesti Imre.

Szeretnénk, ha a gyurcsányi gyűlöletpolitika megszűnne Magyarországon, és a Gyurcsány-klónok nem mérgeznék a politikai közéletet - zárta gondolatait  Dr. Pesti Imre.

(Forrás: fidesz.hu)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-