Magyar értékek Pekingben

Magyar értékek Pekingben
Ismét Kínában jártak a magyar értékek és hungarikumok, Prohászka Béla, a Magyar Hungarikum és Értékek Szövetségének alelnöke gasztronómiai bemutatót és előadást is tartott.
Dr. Pesti Imre, a Magyar Hungarikum és Értékek Szövetségének elnöke elmondta, hogy a szövetség egyik fő célja, hogy a magyar értékeket valamilyen formában megmutassa a világnak, illetve megpróbálja azokat piacképes formában eljutattni és akár annak üzleti hasznosítását is biztosítani. "Több ilyen próbálkozás is volt, hiszen Skandináviában, Németországban és legújabban pedig Kínában igyekszünk nemzeti értékeinket és hungarikumjainkat bemutatni."Dr. Pesti Imre, Magyar Hungarikum és Értékek Szövetségének elnöke 
Prohászka Béla, a "Minőségi Magyar Élelmiszeripari Termékek Szemináriuma és Üzleti Találkozóján" vett részt, amelyet a Nemzetközi Hilton Lánc Hálózat, azon belül is a magyar és pekingi Hilton szállodák szerveztek. A rendezvényen nem csak bemutatta a magyar gasztronómia remeikeit, hanem előadást is tartott. 


Az igazi magyar gulyásleves leves KínábanHazánk legismertebb ételei közé tartozik a gulyás, amit ismét nagy érdeklődés övezett. Dr. Pesti Imre elárulta, hogy a hungarikummá nyilvánítása is folyamatban van, ám ez hosszadalmas feladat.  Az MNHSZ az ázsiai piacot is megcélozta, hogy minél szélesebb körben megismerjék a hungarikumjainkat, az ezért tett lépések első eredményeként már májusban megkezdődtek a tárgyalások egy pekingi "Gulyás étterem" nyitásáról.


/T.D.