Magyarország gazdasági fellendülése az egészségügy jövőjétől is függ

Magyarország gazdasági fellendülése az egészségügy jövőjétől is függ
"Az egészségügy jelene és jövője" címmel tartott satótájékoztatót Nyíregyházán  Dr. Pesti Imre országgyűlési képviselő, az Egészségügyi Bizottság tagja, valamint Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje.

Fidesz

A megyében először Nyíregyházára látogatott el Pesti Imre, majd Nyírbátorba sietett

 

Simon Miklós szerint, aki a nyírbátori 6-os számú választókerületben ismét indul jelöltként az áprilisi választáson, nem csak az országban, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is szétverték az egészségügyet, amelyet már csak az ott dolgozók hivatástudata tart életben. Katasztrofális a helyzet,ezért a Fidesz MagyarPolgári Szövetség programjának egyik alappillére a magyar egészségügy rendbetétele.

Dr. Pesti Imre

Pesti Imre, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa

 

Az elmúlt nyolc év kormányzása - leginkább 2006 óta - egy elhibázott gazdaságpolitika oltárán feláldozta a magyar egészségügyet – mondta el Dr. Pesti Imre nyíregyházi tájékoztatóján. A képviselő kiemelte, hogy az orvoshiány mellett a jelenlegi kormány a rezidensekre vonatkozó rendelettel röghöz kötöttséget kényszerít az orvosokra.A Fidesz kormányra kerülése esetén felfüggesztené ezt a rendeletet, ami által 30 százalékkal több orvos maradna a rendszerben, és ezáltal csökkenhetnének a várólisták is.

Dr. Pesti Imre  valamint Dr. Simon Miklós

Simon Miklós országgyűlési képviselő is úgy érzi:szétverték a magyar egészségügyet


"Az egészségügy az elmúlt 20 éveben nem volt ilyen mélyponton"-véli Pesti Imre. A jövőben átértékelnék az egészségügy finanszírozását, ezentúl nem szolgáltatási szektorként, hanem gazdasági húzóágazatként tekintenek rá. Magyarország gazdasági fellendülése ettől is függhet - vélik a fideszes politikusok.MCOnet-Kovács Tünde

Pesti Imre hírportál