Megnyitják a Margitsziget budai oldalát - jelentette be Pesti Imre

Megnyitják a Margitsziget budai oldalát - jelentette be Pesti Imre

Pesti Imre, Budapest Főváros Védelmi Bizottságának elnöke a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közösen tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, június 21-én délután két órától ismét birtokba vehetik a fővárosiak a Margitsziget nagy részét.


Dr. Pesti Imre sajtótájékoztatója a Margitsziget megnyitásáról


"Budapesten az árvíz utáni helyreállítás majdnem befejeződött" - mondta Dr. Pesti Imre. A sziget budai oldala teljes mértékben a nagyközönség rendelkezésére áll, ismét járnak majd a BKV buszok, beengedik a gyalogosokat és az engedéllyel rendelkező gépjárműveket egyaránt. A Margitsziget pesti oldalának egy része biztonsági okok miatt továbbra is lezárt terület, amelynek megnyitásáról a Főkert szakvéleménye alapján születik majd döntés, így ezen a területen néhány szórakozóhely a vendégek biztonságának garantálása miatt egyenlőre nem üzemelhet. A lezárt területek biztonságát a rendőrség fokozottan felügyeli.

A margitszigeti lezárás feloldása nemcsak a közlekedésre és az uszodákra vonatkozik, hanem a kereskedelmi egységekre és az atlétikai centrumra is.  A Palatinus Strandfürdő készen áll a vendégek fogadására, szombat reggel megnyitja kapuit, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában pedig megrendezhetik a hétvégére tervezett sportversenyeket. A Margitszigeti Atlétikai Centrum szintén várja a látogatókat.

Dr. Bakondi György


Nemrég még Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, valamint Dr. Pesti Imre, Budapest Főváros Védelmi Bizottságának elnöke is a védekezést ellenőrizte a Margitszigeten, a homokzsákok mára már eltűntekA kormánymegbízott arról is beszámolt, hogy az árvíz miatt kiköltöztetett valamennyi budapesti lakos hazatérhetett az otthonába. Őket korában a főváros I., III., IV., XXI., illetve XXII. kerületéből költöztették ki, összesen 142 főt.

A politikus a sajtótájékoztatón jelezte: az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) péntek este 6 óráig végez a fertőtlenítéssel, és a tervek szerint hétvégére befejeződik a szúnyogirtás is a fővárosban.


Dr. Pesti Imre Budapest Védelmi Bizottság elnökeként megköszönte a fővárosiak példás együttműködését és türelmét az árvízi védekezés időszaka alatt.Budapest Főváros Kormányhivatala/MCOnet