Nagy volumenű élelmiszer export indulhat Kínába

Nagy volumenű élelmiszer export indulhat Kínába
Dr. Pesti Imre, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének elnöke interjú keretében elmondta, hogy a magyar gulyás óriási népszerűségnek örvenk az ázsiai országban, így egyfajta emblematikus szereplője lehet egy nagyobb exportnak, mely mentén több magyar élelmiszer is megmutatkozik majd Kínában.
A kínai és európai együttműködésben Magyarország intenzíven részt vesz, a Keleti nyitás politika keretében a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége intenzív kapcsolatot ápol Kínával. Az MNHSZ feladatai közé tartozik az értékek felkutatása, gondozása és népszerűsítése, ezért több kínai befektetővel működik együtt, "célunk az, hogy a magyar értékek és a magyar fejlesztések, a magyar innováció gazdasági befektetőre, együttműködő partnerre találjon Kínában".Kínában egyre nagyobb igény mutatkozik a rendkívül magas minőségű magyar élelmiszerek iránt


A magyar nemzeti értékek és hungarikumok közül kiemelkedik a magyar gulyás, amely a hungarikum kapujában áll. Kínában felmérések és termékbemutatók bizonyították, hogy óriási igény mutatkozik nem csak a gulyásra, hanem a rendkívül magas minőségű magyar élelmiszerek iránt is. A cél, hogy az élelmiszerek ne csak az általános piacokon kapjanak helyet, hanem nagyobb, színvonalasabb szállodák étlapjaira is felkerüljenek. Dr. Pesti Imre kiemelte, hogy fontos tényező a szimpátia, amely a kínaik részéről meg van, ez elősegíti az együttműködést.


/T.D.