Partneri hozzáállás - pozitív ellenőrzési tapasztalatok

Partneri hozzáállás - pozitív ellenőrzési tapasztalatok
A nyár a fogyasztóvédelmi ellenőrzések tekintetében mindig kiemelkedő időszaknak számít. A folyamatos ellenőrzések hatására a szabálytalanságok száma és súlya évről-évre csökkenő tendenciát mutat.
Az idegenforgalmi szempontból jelentős nyári időszak fogyasztóvédelmi ellenőrzési befejeződtek. Budapest Főváros Kormányhivatalának vezetője Dr. Pesti Imre kormánymegbízott véleménye szerint a folyamatos ellenőrzések hatására a szabálytalanságok száma és súlya évről-évre csökkenő tendenciát mutat. Hangsúlyozta, hogy a statisztikai eredmények javulása nem csak a feladatok területi elosztásának az eredménye, hanem annak a hivatali szemléletnek is, amely a vállalkozókat partnerként kezeli.

 

 

Dr. Pesti Imre kiemelte, hogy az ellenőrzések során nem lecsapni és büntetni akartak, hanem előre jelezték a problémákat. A munkájuk során olyan területeket is vizsgáltak ahol eddig ez nem volt jellemző. Példaként említette a játszóterek kérdését. Az ellenőrzések alkalmával előre jelezték, hogy nem büntetni akarnak, hanem felhívni a figyelmet a hiányosságokra. Ettől a partneri hozzáállástól várja a kormánymegbízott az eredmények további javulását.