Pesti Imre: a népszavazás érvényes volt

Pesti Imre: a népszavazás érvényes volt
Október 2-án volt népszavazás a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítéséről, a pontos kérdés így szólt: Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?
Dr. Pesti Imre, országgyűlési képviselő adott interjút a népszavazással kapcsolatban, amelyet a Nemzeti Választási Bizottság érvénytelennek minősített a részvételi arány miatt. Az országgyűési képviselő hangsúlyozta, hogy több mint 3,2 millió ember egydöntetű véleményét és támogatását nem lehet figyelmen kívül hagyni.

"A nép akarata, a demokrácia gyakorlata semmilyen fondorlattal meg nem kérdőjelezhető és nem húzható át."A magyar választópolgároknak jelentős része, 43 százaléka elment szavazni, ők egyetértenek a kormány szándékával és szavazatukkal támogatásukat fejezték ki. "A résztvevők száma olyan nagy volt, hogy bátran értékelhetjük sikeresnek, és mondhatjuk azt, hogy 3,2 millió ember akarata mindenfajta jogi szabályozáson túl, egyértelműen érvényessé teszi ezt a népszavazást"/T.D.